Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xs123

9. 9. 2008 9:57
O autorovi-mladej zjevem, starej duchem

Všechna ta opěvovaná výchova minulých desetiletí měla jeden jediný výsledek: a to sice ten, že jsme byli v r. 1989 rozvojovou zemí. Korupce a klientelismus, který u nás bují v téměř afrických rozměrech, je dán také  onou "dobrou výchovou".Každý má děti, jaké si vychoval. Má už autor nějaké větší děti? Naše děti jsou lepší než jsme byli my - jsou ve svém věku chytřejší, nejsou tak ušlápnuté, je s nimi větší sranda a jsou na tom lépe fyzicky - mají lepší jídlo. Akorát jsou trochu líné. Možná, že nebudou ochotné dělat otroky jako my.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

11. 9. 2008 10:54
Re: O autorovi-mladej zjevem, starej duchem

RvRv Že jsou dnešní děti chytřejší a jsou na tom lépe fyzicky? Jak jste na takovou blbost prosím vás přišel (přišla) ? A obávám se, že ty neprůbojné budou dělat mnohem větší otroky, než jaké dělávaly předchozí generace ...

0 0
možnosti
H

hypertornado

8. 9. 2008 13:21
Blbost

Zrovna včera dávali Cestu do hlubin študákovi duše - nemyslím si, že by se nějaká další generace dětí negativně tak moc odlišovala od těch předchozích, jak se to snaží dramatizovat novináři a sociologové. Hezky se o tom píše, protože za vás počítačové hry neexistovali, přesto jste se prali víc než současné generace - za své středoškolské studium jsem viděl jen mizivé množství nějakých pěstních soubojů. Kultura mladších generací je školních bitek plná.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 9. 2008 11:06
neblbněte děti s šikanou

to čemu se říká šikana je normální přírodní projev jedince, který má pocit, že má navrch. Když dostane od šikanovaného do nosu, přejde ho to a šikanovaného vychová. Když na to nemá odvahu aspoň si to v hlavě srovná. Za mého mládí a to je sakra dávno, rovněž byli učitelé ke kterým jsme si dovolili být drzí a jiní, které jsme respektovali. Nebyli jsme zvlčilá mládež, ale mládež nová, mládež Gottwaldova. Učitele, který nemá prestiž vyhnat, to je jediné řešení.

0 0
možnosti
VT

marvinka

8. 9. 2008 13:35
Re: neblbněte děti s šikanou

Šikanu jsem na jedné škole zažila, pro dítě je to jedna velká noční můra. Nevím, jestli se před tím chcete jen schovávat, ale problém je to veliký, pokud před tím budeme zavírat oči, jako vy, tak nic nevyřešíme.

0 0
možnosti
M

mischplysch

8. 9. 2008 10:41
Fackováním k lepším zítřkům...

Oceán facek? No tak nejdřív zmlaťte všechny rodiče, co na děti kašlou, dospělé co jsou sprostí, arogantní, nevychovaní, agresivní sobci, lidi co mají neúctu k druhým a k práci a vlůbec všechny, co nám tu mládež kazí.

Děti jsou jen odrazem společnosti, a mlátit slabé je srabárna. Ty vaše facky si zaslouží dopělí, ne děti.  Tak do toho;-D

Mimochodem, podle mě je výchova fackama ve většině případů(vyjímky se najdou vždy) selháním rodiče. Dětí si nevšímají, nemají na ně čas, no a pak se diví, že to podle nich bez facek nejde.

Znám ze svého okolí dost rodin, co děti nefackujou a jsou slušně vychované, protože se jim rodiče prostě věnují a jsou důslední, ale to je pro velkou část českých rodičů-bijců něco jako sci-fi. Ono jednu vrazit slabšímu a menšímu je prostě tak jednoduché, tak co se namáhat že jo.

0 0
možnosti

Hufo

8. 9. 2008 12:24
Re: Fackováním k lepším zítřkům...

vy s těmi rodinami žijete? že víte že nemlátí? čato jsou ty slušné rodiny v reále přesný opak.

jinak jednou za čas facka nic nezpůsobí, ono totiž každou situaci nejde řešit domluvou. když se vám dítě na přechodu šprajcne, protože vidělo že pepíček odvedle tohle dělá, protože orá se svou maminkou, a tak to zkouší taky, tak v tu chvílu nezbývá než rána a odtah na chodník a stručně jasně vysvětlit, proč tohle už nikdy ne. a můžete vychovávat jak chcete, ale i jinak slušný normální dítě má občas blbej nápad. je to prostě dítě

0 0
možnosti
PS

Paflik,

7. 9. 2008 18:41
nazor

myslim ze snahou o tupou poslusnost "protoze tata rekl" vychovate spise ovce ktere se nebudou umet samy rozhodnout // nebylo by lepsi nazorne prezentovat skutecne negativni dopady nechteneho chovani a nechat mladeznika at si to v hlave srovna sam? - vyhnete si tim i jeho odporu jen tak z trucu - nebude trucovat sam proti sobe

// samozrejme to vse za naleziteho vstepovani ucty k cizim pravum a majektu vcetne vsech dusledku jejich nerespektovani - tzn v pripade zpusobeni skody - nahrada, v pripade utoku na jineho cloveka necht nese nasledky jeho obrany (vcetne ucitele)

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

7. 9. 2008 10:18
Dávám karmu,

byť název článku je trochu zavádějící. Z článku přece vyplývá, že zdaleka nejenom naše školství je zodpovědné za špatný stav morálky našich dětí.

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

7. 9. 2008 9:37
Pocitacove hry

To jste se docela odkopal, pocitacove hry casto prinasi mnohem moralnejsi poselstvi, nez hloupa hystericka komunistka pred tabuli. A Filmy, jako Matrix, nebo 300, ty daji taky moralni hodnoty lip, nez krkonosske pohadky a budovatelska poezie.

.

Kazdy si najde takove vzory, jake mu vyhovuji, podle me je problem ten, ze neschopni ucitele ztraceji autoritu a to jim vadi. Zaci a studenti ucitele respektuji - ale ne sechny, jen ty, co si respekt skutecne zaslouzi.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

7. 9. 2008 10:14
Re: Pocitacove hry

Vidím, že stejně hloupé názory, které prezentovals dříve na svém blogu (ten už naštěstí neexistuje), píšeš i teď ...

0 0
možnosti
JI

INDRJA

6. 9. 2008 20:19
Učitel TAKÉ vychovává

Dovolila jsem si svou odpověď  začít takto, protože si myslím,že děti by měla vychovávat rodina, leč není tomu tak. Dítě vychovává  televize, sportovní oddíl, internetová diskuse a rodiče se nesnaží cokoliv na tom změnit. Jsou rádi, že mají pokoj, popř. si ještě přisadí. Chudák učitel(ka) moc šancí nemá.

0 0
možnosti
JP

Ginny

6. 9. 2008 20:49
Re: Učitel TAKÉ vychovává

R^R^R^

0 0
možnosti
PH

Anuta

6. 9. 2008 14:30
Článek je trefný

Hlavně ta věta: škola, veřejnost a rodina přestaly děti vychovávat.

Nicméně úplný základ vidím v té rodině - veřejnost s nevychovanými spratky už moc nezmůže. Nedávno jsem byla svědkem v autobusu, jak partička mládeže nastoupila, byli neuvěřitelně hlučný, vulgární (sice mezi sebou, no ale jenom to poslouchat), váleli se tam po sobě, rvali se, lidi se od nich odsouvali, ale nikdo nic neříkal, jenom jeden starší pán jim řekl, ať se nechovají jako zvěř. Odpovědí mu byl smích a "ty vole, jsme prej zvěř". Nechci rozhodně přivolávat staré pořádky, ale dřív by je řidič vyrazil hned na další zastávce. Dneska se každý bojí ozvat, protože odpovědí jsou mu drzosti a nadávky, lidi mají nakonec strach, že na ně dotyčný vytáhne nůž, tak se radši každý klidí. Ve výsledku jsme takhle všichni trpěli až na Anděla, kde partička za halasného smíchu vystoupila.:-(

0 0
možnosti
PN

Alrauna

7. 9. 2008 23:14
Re: Článek je trefný

Kdy dřív? Jsem roční 70 a tohle se dělo vždycky. Zbytečně si minulá léta idealizujete.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

6. 9. 2008 12:38
Máte poloviční pravdu,je to totiž ještě horší.

Nicméně- čtení se stává pomalu protizákonným, když rozdáte středoškolákům text a posloucháte, jak čtou, tak tahle úroveň ČTENÍ A ZAKOKTÁVÁNÍ BYLO DŘÍV běžné V SEDMÉ TŘÍDĚ U SLABŠÍCH ŽÁKŮ. Co s tím ???? Kdo nečte, nemá 95% vzorů chování a podle toho to vypadá...

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury