Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Fanatic.Dz

2. 9. 2008 15:25
Narcistický fantasta s touhou po moci nikoliv pomoci.

Možnost udat rodiče za pár facek rodičovskou autoritu nadobro zničí. Tak jako absence účinných trestů zničila autoritu učitelskou. ? ? ?

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

2. 9. 2008 15:27
Re: Narcistický fantasta s touhou po moci nikoliv pomoci.

Ale chápu ... vy píšete o pivu a všem co s ním souvisí. ;-D

0 0
možnosti
RK

BearBoy

2. 9. 2008 14:47
Souhlasim

Zde není co dodat, každý, kdo umí číst, by si článek měl přečíst, zamyslet se a vzít si ponaučení. Samozřejmě, najdou se subjektivně nebo filosoficky či politicky zatížení, hledající paralely vzorů u sebe, v úvahách myslitelů, historii či politice. Tudy ovšem cesta nevede.  

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

2. 9. 2008 15:28
Re: Souhlasim

Cesta kam prosím?

0 0
možnosti
D

důchodce

2. 9. 2008 14:36
souhlas s článkem

Jen nepatrná poznámka. Paní  Stehlíková NENÍ min. spravedlnosti. Ale hloupá je patrně více, než si troufáme pomyslet.

0 0
možnosti
JD

icmek

2. 9. 2008 15:18
Re: souhlas s článkem

bože, já snad budu muset souhlasit s důchodcem ... ;-DR^

0 0
možnosti
RB

TarasBulba

2. 9. 2008 14:09
A jsou tu také rodiče ...

Ne. Jsou tu především rodiče.

Čekat, že mi děti vychová škola je nesmysl.

0 0
možnosti
JD

icmek

2. 9. 2008 15:19
Re: A jsou tu také rodiče ...

R^R^R^

0 0
možnosti
JN

Pepan11

2. 9. 2008 13:56
vzal jste mi predposledni iluze

Az dosud jsem si myslel, ze jsou dve pozitivni veci, co nam prines samet - lepsi skolstvi a banany. Se skolou totiz neprijdu vubec do styku. Tak mi ted uz zbyvaji jenom ty banany. :-(

0 0
možnosti
MS

Awathorn

2. 9. 2008 12:47
rodiče

Co se týče rodičů a jejich podílu na výchově dětí - Je to pár let  co jsem byl v prodejně s počítačovými hrami.Byl zrovna den vysvědčení a tak tam napochodoval 6-7 letý klučina a matkou. Matka zůstala u dveří,telefonovala a akorát řekla něco jako "Tak dělej,něco si vyber".Klučina neomylně zamířil do sekce akčních her a bez rozmýšlení popadnul krabici s nějakou střílečkou,už nevím co to bylo ale vím že krabice hrála všemi možnými varováními typu 18+.Matka se na to ani nepodívala,vytáhla prachy,zaplatila a zase šli.Dodneška si to pamatuju protože mě to hodně zaujalo.Nic proti počítačovým hrám (už to že jsem tam byl značí že si sám občas rád zahraju) ale je nutno si uvědomit že jsou hry určené pro děti a hry které pro ně vhodné nejsou,stejně jako filmy,knihy nebo cokoliv jiného.Rozlišit to je práce rodičů.Chce to prostě zajímat se.

0 0
možnosti
D

důchodce

2. 9. 2008 14:42
Re: rodiče

řekl bych, že ta všemožná varování na nejrůznějších obalech je jen nahrávka výdělku pro nějakého kámoše, který si lepením či tisknutím oněho varování vylepšuje svůj standart. Jiný efekt jsem v tom nezaznamenal.

0 0
možnosti
E

Elitnifildak

2. 9. 2008 12:46
Ten článek je vskutku hezký..

Tak to vypadá ve společnosti, kde všechny ostatní kvality nahradily peníze..

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

2. 9. 2008 15:33
Re: Ten článek je vskutku hezký..

Nemluvte v tomto příadě o společnosti .. toto je zodpovědností jednotlivců, konkrétně každého z nás rodičů. Tečka. Všechno ostatní jsou jenom výmluvy. :-/

0 0
možnosti
B

brad.ley

2. 9. 2008 12:41
Vše není tak, jak vypadá

K tomuto článku by se hodilo říci: Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a

nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a

tyranizují své učitele. Ne, nejsou to mé slova, toto řekl před 24. stoletími Sókratés. Bylo to v době, kdy antika zažívala rozkvět, tak jako dnešní Svět. Možná bude zase následovat "Doba temna", doba strádání, doba utlačování svobodného myšlení. Svět se mění, co bylo včera nemůže být dnes a už vůbec ne zítra... Před 40 lety dospělá generace nadávala na tehdejší mládež a jak vypadá Svět dnes? :c)

Mimoto, já sám jsem vyrostl bez četby knih, hrál (a hraju) jsem počítačové hry, vyváděl se spolužáky a štval učitele... a dnes, při studiu VŠ, si nepřipadám jako problém společnosti...

0 0
možnosti
HW

joyFX

2. 9. 2008 12:49
Re: Vše není tak, jak vypadá

Jedna velká pravda o našich dětech:

Nic si nedělejte z toho, že nikdy neposlouchají, co říkáte, zamyslete se nad tím, že vás neustále pozorují.

(Robert Fulghum)

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

2. 9. 2008 12:40
vinik je znam

vinikem soucasneho stavu je kapitalismus a bohatstvi, resp. honba za nim a kladeni tohoto na prvni misto. kapitalismus da prostor lidskym kreaturam, pro ktere je jedinym meritkem hmotny, nikoli lidsky uspech. odstranenim kapitalismu a relativnim zchudnutim populace vytvorime prostor ku umozneni rozvoje hluboce lidskych hodnot. PRYC S ODS!

0 0
možnosti
HD

plavuň

2. 9. 2008 12:58
Re: vinik je znam

Breptáte pane Jiří, socialismus plodil zase jinačí povahové zrůdičky a lidská společnost ještě za ten "nedobrý" kapitalismus nic lepšího nevymyslela. Ty jiné -ismy, co se vyskytly byly evidentní výstřely do tmy s tristními následky pro lidi. Celý problém společnosti je v hlavách lidí. Lidi neničí bohatství, ale hloupost při nakládání s ním. 

Zajímalo by mě, jestli jste tak mladý, že jste to co tu bylo před tím naším kapitalismem nezažil, nebo tak starý, že se k těm minulým dobám vracíte a upínáte. :-/ Vaše názory jsou hluboce pitomé...

0 0
možnosti
R

robbbert

2. 9. 2008 12:32
rodina

Jedinou zárukou je harmonicky fungující rodina, což je v dnešní době asi dost obtížné, když se více jak polovina manželství rozvádí. Dětem se všechno kompenzuje penězi a věcmi, protož čas strávený s rodinou se považuje za zbytečný. Čas jsou přece peníze, že ano? Nevidím budoucnost moc růžově. Moje manželka učí asi 15 let a říká, že se to rok od roku rapidně zhoršuje. Agresivita, šikana, škoda mluvit.      

0 0
možnosti
JD

JituleD

2. 9. 2008 13:28
Re: rodina

Já učila v roce 1986 čtvrtou třídu a věřte mi, že to co se děje v dnešní době bylo i předtím, včetně zesměšňování těch méně majetných, nebo jinak se vymykajících dětí a jediné co na tyhle "spratky" platilo, bylo hrozící násilí. Je pravda, že z dobře fungujících rodin jsou děti slušné, mají chuť se vzdělávat a mají zdravé sebevědomí, takže si nemusí hojit komplexy na slabších

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury