Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

vecernicek

2. 9. 2008 12:30
omluva ministrovi a čtenářům

Ani nevim, kde mi tam ta ministryně spravedlnosti vzala. Omlouvám se za své lajdáctví čtenářům i panu ministru Pospíšilovi.

Asi mě ve škole málo fackovali.

0 0
možnosti
S

sametová

2. 9. 2008 12:24
Mě to nedá -

téma je to závažné, ale v článku mě mnohem víc straší ta do očí bijící mejlka - pokud myslíte Džamilu Stehlíkovou, tak ta je ministriní pro lidská práva a menšiny, ministrem spravedlnosti je Jiří Pospíšil - teda pokud se nepletu i já;-)

0 0
možnosti
JJ

Unyax

2. 9. 2008 12:16
Všechno je v rodičích

Ze zkušenosti můžu říct, že dnešní učitelé přicházejí do praxe připraveni víceméně dobře. To víceméně je relativní konstanta, která se vždycky bude měnit podle přirozeného nadání kantora k učitelství. Bohužel, i ti nejlepší za pár let ztrácejí jakékoliv iluze a odcházejí jinam. Důvody jsou dva - nedotknutelnost žáků a imbecilita dnešních převratných koncepcí.

Dobří a slušní žáci vždy přicházejí z dobrých a slušných rodin (a všichni hrají ty brutální počítačové hry a nemá to na ně nejmenší vliv) a ti největší hajzlové mají vždy kořeny v rodinách s nedostatečnou výchovou, kterých jsou dnes dvě třetiny.

Učitelova autorita se buduje především doma. Pokud dítě slyší od rodičů, že učitel je blbec, můžete být třeba Komenský a budou vás mít přesto na háku.

Nápady ministryně Stehlíkové patří do šuplíku s kuriozitami, ale na druhé straně aspoň vyvolávají diskuzi a zamyšlení.

0 0
možnosti
HW

joyFX

2. 9. 2008 12:27
Re: Všechno je v rodičích

děti vždycky zkoušely, co si můžou dovolit. Absolutně si neidealizuju vyýchovu dnešních dětí, ale když mi někdo tvrdí, že je příliš liberální, musím oponovat! K té opravdu liberální má totiž sakramentsky daleko. My pojmu liberální výchova rozumíme tak, že se to dá shrnout do jednoho slova: nezájem. To je ale velký omyl.

Nezájem a nedůslednost naopak plodí potřebu dítě vychovávat autoritativně, protože na nic jiného pak neslyší.

Dnešní "převratné" koncepce mají kořeny sto i více let staré a jsou odpovědí na koncepce, které se vyčerpaly a přestaly fungovat.

0 0
možnosti
HW

joyFX

2. 9. 2008 12:12
Takových

příznivců tělesných trestů tady máme, a tak nezvedené děti produkujeme...  rodiče o ně nejeví zájem a učitelé už je nezvládají.

To je podivné, že?

0 0
možnosti
JD

icmek

2. 9. 2008 12:12
jací rodiče, takové děti

a v tom je jádro pudla. každý vychovává své dítě k obrazu svému, ať chce, nebo nechce. když jsme kamkoliv přišli s rodiči, slyšeli jsme "nelítejte tady, nehulákejte tady.." dneska? zkuste sedět u doktorky v čekárně a pozorovat, co si všecko dnešní parchant může dovolit. zkuste jít na koupaliště a sledovat, co tam malý děti dělaj a rodiče při tom nehnou okem. zkuste jít na prohlídku zámku nebo hradu ve skupině, kde je rodina i s dětmi. koukáte na obraz na stěně, průvodkyni neslyšíte, protože parchanti se honěj a řvou.

0 0
možnosti
R

robbbert

2. 9. 2008 12:06
xx

Hlavní vina je na rodičích, v každém případě. Jablko nepadá daleko od stromu.Jací rodiče, takové děti. A dnešní liberální výchova nevěstí taky nic dobrého. 

0 0
možnosti
H

Hufner

2. 9. 2008 11:54
Ohýbaj mňa mamko.....

Mám známé, kde děti od malička vychovávali jen dobrým slovem a dostavil se výsledek - tito dnes už šestnáctiletí dacani terorizují celé své okolí a jejich vlastní , vzdělaný dědeček o nich mluví jako o dvou sviních!!!

0 0
možnosti
LC

LucieCr

2. 9. 2008 11:54
Všechno není stejné

....ani všechny školy ani všechni rodiče. Jako rodič bych se chtěla zastat těch škol, které si zaslouží  slova chvály. Školy tvoří učitelé a pokud jsou dobří, tak si nezaslouží být strčeni do jednoho pytle s těmi, kteří si to přijdou lidově řečeno "odsedět" bez zájmu o děti. My jsme měli štěstí a našli jsme pro děti vynikající mateřskou i základní školu, které plně zužitkovali, jak moderní poznatky o vzdělávacích metodách, tak i finance. Souhlasím, že takové školy nejsou všude, ale jsou (i státní) a rodiče si je musí najít, aby děti měly ten správný základ. Hlavní díl výchovy je a bude na rodičích, takže je do určité míry na nich (s puberťáky je to vždycky těžší), co budou jejich děti číst, co sledovat v TV apod., jak se budou chovat k ostatním lidem, takže není třeba tolik pesimismu, protože jak se říká "každý svého štěstí strůjce".

0 0
možnosti
LH

Mouchard

2. 9. 2008 11:27
...

jsou to rodiče, kdo musí dětem vštěpovat úctu k práci, ke vzdělání, ke stáří, k jiným lidem, ke spolužákům... pokud na tohle rodiče do školního věku dítěte kašlou, je to jejich problém... učitel může maximálně tyhle návyky dále rozvíjet, nemůže je vštěpovat...

0 0
možnosti
N

Nika.meil

2. 9. 2008 11:15
Tak tak

Máte pravdu, jen mě malinko udivuje vaše zastrašování vašich dětí fackou. Né že bych byla pro zákaz fyzických trstů,ale já osobně považuju fyzický trest za ubohost nás dospělých. Já sama nikdy svého syna neuhodila. Je mu 10 let, je slušný a uctivý, od malička ho vychováváme bez bití. Né že bych se zařekla,že mu nikdy nedám pohlavek,ale nebylo to nutné. Myslím si,že hlavní vina je v rodičích. Je to ale skutečně těžké, v této době vychovat slušného člověka, když každý kolem sebe vidí, že hajzlíci se leckdy mají lépe než ti poctivý.ALe jde to,to mi věřte. I bez ubohýho fackování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury