Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nictipotomnení

3. 9. 2008 11:21
Karma.

A ještě o zbytečném utrácení ve školství:  Před asi třemi roky syn přinesl ze školy "pásovce":  odporný gumový předmět. Byla to hračka, která se měla v autě připevnit na pás a motivovat tím děti,aby se v autě poutaly. Pásovce jsem vcuku letu vyhodila, nešlo na něj ani sáhnout, jak to byl odporný materiál. A to si ho měly děti dát na pás a v létě poutat na tělo v tílku???  Tak na tohle ministerstvo má, ale na nové pomůcky ne? 

0 0
možnosti
KK

Lisinha

3. 9. 2008 10:19
O tempora, o mores.

Moc pěkně napsáno.

Až na to, že na špatné mravy mládeže se nadávalo, když jsem byla mládeží já a taky už ve starém Římě. Kupodivu na zkaženost mládeže svět ještě nezahynul.

0 0
možnosti
GG

gall4

4. 9. 2008 14:22
Re: O tempora, o mores.

No na prvni a druhou svetovou taky ne, ale dobre to asi nebylo...

0 0
možnosti
MB

Miloušek

2. 9. 2008 21:05
Je pravda,

že za mých děstských let to vypadalo s výchovou  poněkud jinak (před pitommými 40.lety).

Když jsme před barákem u fodbalu na sebe začli pokřikovat "sprosté" výrazy, neváhala nás srovnat kterákoli ženská z baráku (aniž tam měla syna). O moji první cigaretě se rodiče dozvěděli možná dřív než jsem došel domů (dodnes nevím, kdo nás tenkrát zahlíd). A otcova jediná opravdová facka mně zabrzdí i dnes (stejně jako ve 14.), pokud bych chtěl být sprostý či neuctivý ke generaci mých rodičů. Nesmíme zaměňovat slušnost za slabost, nesmířit se s lhostejností k důležitým věcem. Jeden lump dokáže stáhnout sebou do žumpy 10 dětí, které bychom "ubránili" pro slušný život nebát se a nebýt lhostejní.

0 0
možnosti
NB

j@ck

2. 9. 2008 18:08
-

Kdyz se clovek zacne rozhorcovat nad zkazenosti te dnesni mladeze, tak uz je fakt stary ;-D

0 0
možnosti
ML

Mar__tanka

4. 9. 2008 11:56
Re: -

mě je pětadvacet, a když občas vidim ty dnešní parchanty, tak snad ani nechci mít děti...;-(

děcka sotva nad jedenáct let, opilá, hulící, prd dělající - já dala první cigáro ze zvědavosti v patnácti, a ještě ve dvaceti sem měla divný pocit, kdyby to táta zjistil. Byl prostě autorita,a to jsem od něj pár facek dostala jen jednou...

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

2. 9. 2008 17:53
pocitacove hry

autor rovnez kritizuje v clanku hrani brutalnich pocitacovych her. s touto kritikou nemohu souhlasit, je spousta krasnych a podnetnych her s dobrym nametem, zpracovanim i inteligentnim podanim. a ze jsou krvave? no ony svetove udalosti byly taky krvave az az a deti maji dost rozumu, aby to pochopily.

namatkou zminim vhodne hry pro vychovu a formovani nazoru, pravda uz starsich deti (cca 2. stupen ZS):

Bioshock - hrac prochazi ruinami mesta, ktere melo byt manifestem kapitalisticke pychy a luxusu (znicili jej, jak jinak, oni kapitaliste sami), neprateli jsou  zmutovani clenove tzv. "kapitalisticke elity" a jejich fasisticka ochranka

Red alert 1+2 (bude i 3) - strategicka hra, kde je cilem vest rudou armadu a osvobodit utlacovane pracujici v zapadni evrope a USA od tyranie kapitalu

Oblivion - hrac coby vezen z lidu musi zachranit risi pred pletichami oligarchickeho kultu (strukturou podobnemu ODS), proti kteremu jsou zdegenerovane feudalni rody bezbranne.

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

2. 9. 2008 18:00
Re: pocitacove hry

unreal tournament 3 - skvost ukazujici tyranskou moc a nelidskost korporaci. hrac se v boji za dobrou vec stava loutkou v mocenske hre velkofirem, pro kterou zabiji neskutecny pocet nohsledu opozicnich firem, jen proto, aby v samem zaveru (pozor, SPOILER), byl vlastni korporaci zrazen pro financni zajmy.

hry vhodne pro nabozensky zalozene rodiny:

serie DOOM (realne hratelny jen 3. dil, predchozi jsou prastare) - v kuzi bezejmenneho marinaka je nutno vratit do pekel bezpocet demonu, kteri se dostali do reality diky pokusum obri, moci- a penez- chtive korporace. po postrileni satanskych slouhu dojde u spase sveta a zapeceteni bran do pekla.

warhammer 40 000: strategicka hra, kde hrac coby velitel templaru z budoucnosti musi zastavit invazi a pletichy uctivacu pekla a jejich prisluhovacu.

jak vidno se nejedna o zadne prostoduche kusy, ale hodnotne veci na hrani o kterych je mozno diskutovat a rozebirat na jejich prikladu svetove problemy a existencni otazky.

0 0
možnosti

vodní želva

2. 9. 2008 16:58
Univerzita Karlova

byla založena tuším v roce 1348 a slyel jsem, že od té doby se vede kronika univerzity. Údajně v každé roční zprávě je uvedeno, že kvalita studentů se zhoršila. Neberte to jako fakt, protože já jsem to nečetl, ale skoro bych se tomu nedivil. Vždyť přeci za ás to bylo jiné, než za našich potomků, akorát, že oni si lépe rozumí s počítačem, mobilním telefonem atd.

0 0
možnosti
S

Sparkle

2. 9. 2008 16:10
Co je prachspatny zaklad zivota?

Soucasnemu stavu ceske mladeze velmi napomahaji lide jako autor clanku. Na jednu stranu hrima a moralizuje o zkazenosti deti, na druhou stranu je evidentni jak je neochoten proniknout hloubeji do jejich sveta, coz je napriklad videt na tom, jak povrchne vnima pocitacove hry. Kdyz uz vam tak zalezi na kulturni urovni nasich deti: zkusil jste se nejak hloubeji zajimat o to co konkretne hraji a proc?

Rozdil mezi mnou a Vami, pane Vecernicku, je ten ze vy byste potomkovi tu hru nejradsi nekoupil. Ja mu ji koupim a projevim o ni uprimny zajem, zeptam se ho o cem hra je, at mi povi jeji pribeh, nauci me to ovladat, zahrajeme si multiplayer apod.

Stejne je to u jinych srandicek ktere deti muzou prinest domu - krvave akcni filmy na dvd, replika bouchacky, hiphopove skladby, karticky Magic... dokud se starsi generace nenauci opravdu se zajimat o to co deti delaji, situace se nezlepsi. Vy ji nezlepsite.

0 0
možnosti
S

Sparkle

2. 9. 2008 16:36
Re: Co je prachspatny zaklad zivota?

Jeste dodatek protoze mi to nevzalo jeden dlouhy prispevek. Vinetou, Pipi punčochatá a Tři mušketýři jsou nesmirne nudne kusy ktere nikdy prilis nebavily ani deti z Mensy. Rychlé šípy je dilo frustrovaneho homosexuala, pro divci ctenarky to bylo utrpeni cist z duvodu vykreslovani absence divcich postav a kdyz uz se tam objevily, tak jako symboly slabosti. Opravdu by me nikdy nenapadlo takovehle dilo doporucovat svym detem, to uz stokrat radsi uvidim jak hlta Pana prstenu a hraje si na elfy. Vase videni sveta je natolik uzkoprse a odtrzene od prosteho uvazovani citem, ze bych Vam nikdy zadnou funkci ve skolstvi nesverila.

0 0
možnosti
1

12345hanka

2. 9. 2008 16:09
"Naše mládež

je drzá, hloupá, cynická a neuctivá. A je taková už 3 tisíce let."

Ten citát se mi moc líbí. Abych řekl pravdu, nemám v tom moc jasno. Někdy mi náš svět připadá jako Řím na sklonku jeho éry, paralely by se jistě našly. A někdy si zase říkám, že možná je procento primitivů pořád stejné, jen mají dnes větší svobodu a jsou víc vidět (a slyšet). Tak jim tu svobodu vezmeme? Obávám se, že to je cesta do pekel. Jak říkám, jasno nemám.

0 0
možnosti
BM

bm64

3. 9. 2008 12:17
Re: "Naše mládež

Naprostý souhlas  R^

0 0
možnosti
K

kion1

2. 9. 2008 15:59
Volič Národní strany

Karma za výborný článekR^[>-]

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

2. 9. 2008 17:21
Re: Volič Národní strany

i vy nacku! urcite byste sve deti vychoval v totalni discipline a pak nadsene sledoval, jak defiluji pri prehlidce pred odchodem na frontu bojovat a padnout za cistotu rasy :-©

jeste byste aplaudoval topolankovi a jeho krvavym poskokum z ODS!

0 0
možnosti
T

TurboFrank

2. 9. 2008 15:51
Dobrý článek.

Ale co s tím?

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury