Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Ventrue

6. 9. 2008 10:51
co máte proti video hrám???

Celkem se článkem souhlasím, je fakt, že děti jsou čím dál tím zlejší a chovají se jako utžené ze řetězu. Málo čtou to je pravda, hodně koukají na televizi, hrají PC hry. Ovšem z mé zkušenosti, přeci jenom si školu pamatuji víc než vy a stále k ní mám blízko - děti a jejich chování mnohem více ovlivňují filmy, resp. přiblblé seriály, které jim dávájí ty "správné" rady. Ovšem nějak jsem nepochopil vaší averzi vůči počítačovým hrám. Pokud jsem si za ty léta všiml, tak děti, které hrají počítačové hry a je to pro ně jistý středobod zájmů jsou právě ve velké většině terčem šikany, protože ať se vám to líbí nebo ne, tak ti, kteří je ve velké míře šikanují o PC hry nemají ten nejmenší zájem. Většinou je zajímá spíše tráva, chlast, sex nebo prostě jenom zevlování někde v parku s partou svých drsných kamarádů. Navíc si dovolím ještě jednu poznámku - brutální počítačové hry se nesmí dětem prodávat, mají totiž rating 18+ ...

0 0
možnosti
M

Moča

5. 9. 2008 11:55
Moča

Nevím,jakou má autor zkušenosti s prací s dětmi.Já osobně laickou-20 let jezdím na tábory,vedu kroužek pro děti a malinko se zajímám o psychologii.

Je hloupé tvrdit,že dnešní děti jsou horší a hledat viníka ve školství,nebo v parlamentu.Dle mého názoru je největší průser rodina a vztahy v ní.

Jak mají mít děti v tátovi vzor,když ho buď nemají,nebo naopak mají každý rok jiného.Jak mají mít úctu k sobě navzájem,když se doma běžně rodiče mlátí a navzájem ponižují.Jak mají mít návyky chodit každý den do školy a poté se živit prací,když  neviděli svérodiče nikdy pracovat,protože se o ně štědrý sociální stát postará.Proč by se nezkusili v deseti letech opít,vždyť to přece běžně dělají ti chytří dospělí,kteří je vychovávají.

Nesuďme pedagogy/byť mám sama výhrady/a zkusme hledat vinu u sebe.

Děti jsou jen věrná kopie svých rodičů a blahopřeji autorovi článku,že ty své tak dobře vychoval.

0 0
možnosti
ČB

Gropius

5. 9. 2008 22:08
Re: Moča

Sice autorovi článku oponujete, ale nemám pocit, že by vaše pohledy byly v rozporu. Autor hlavně pojmenovává stav, Vy jeho příčiny. V první části poslední věty říkáte vlastně totéž...

0 0
možnosti
C

civess

5. 9. 2008 10:49
hospodsky kecy

nejsem ucitel, ale prastilo mne do oci, jak kritizujete, ze nejsou pozitivni priklady, ale za pozitivni priklad bych povazoval, ze napisete, jak ma ta idealni skola vypadat, co by se melo zmenit, atd ... takze z Vaseho prispevku je jen hospodske placani, ktere pravda oslovi hodne rodicu, kteri na vychovu svych deti "nemaji" a hazi to na ucitele ... viz Vas zaver, kdy na prvnim miste co do odpovednosti za vyvoj deti udavate ucitele a az na druhem rodice ... pokud mate alespon nekoho znameho, kdo uci, nemohl byste tohle vypustit do eteru ... ucitel neco rekne a dite zacne vyhrozovat rodici, jejich moci, listinou prav a svobod apod. ... a toto se deje dnes a denne i v hodinach nadprumernych i velmi kvalitnich ucitelu (pominme ty neschopne)  ... pane, jak moc znate dnesni skolu, o ktere pisete?

0 0
možnosti
LC

Cocik

5. 9. 2008 5:55
hry

Tak ja se prosim priznavam, ze za vsechno muzu a ze jsem zkazil generaci mladeze tim, ze jsem v ceske televizi par let "propagoval hry" misto predcitani Rychlych sipu.

Mily (ne)priteli, pokud uz chcete neco kritizovat, zkuste se o tech vecech neco malo dozvedet. Zajimejte se o to, co deti hraji, jak to hraji, proc to hraji a co jim to prinasi.  Treba prijdete na nektere zajimave veci...

Mimochodem - jeden muj kolega (vystudovany psycholog) velmi trefne komentuje domnenku, ze hrani strilecek a sledovani akcnich filmu ze cloveka udela nasilnika. Logicky by totiz melo platit, ze nejmene nasilne je obyvatelstvo zemi, kde zadne hry nehraji a na filmy se skoro nedivaji. Tedy v zemich jako Afghanistan, Somalsko, Rwanda... :-)

0 0
možnosti
B

Barni

4. 9. 2008 23:47
jsou jen jiní

Jsou je jiní. Nechte je tak. Dnešní mládež je taková jaká je a vůbec jí to neberme. Je to posun "." dopředu s tím, že oni za to můžou jako poslední. Jen si všichni vzpomeńtě co o Vás říkali Vaši rodiče či prarodiče. Mladí nejsou jiní kvůli sobě, ale kvůli nám.

0 0
možnosti
PK

gesslish

4. 9. 2008 14:14
poslání?

Poslání, to je jenom přežitá fráze. Já to jako poslání beru už sedmým rokem, a věřte mi, že dělat to pořádně a s chutí zabere často víc než těch 8,5 hodin denně, a taky mi věřte, že až budu chtít založit rodinu, nikdo mě tady za ty peníze neudrží.

0 0
možnosti
MP

meekrob

4. 9. 2008 11:56
učitelé

Jak chcete, aby si učitelé vybudovali autoritu, když ve většině případů to jsou nicky, které nepřekročili hranice svého předmětu.

Za moji dosavadní školní docházku ( zš, sš ) sem poznal jen pár učitelů ( co je prstů na jedné ruce ) co si dokázali vybudovat respekt.

Jak je to příšloví? Pokud si dobrý v tom co děláš, dělej to dál. Pokud si špatný v tom co děláš, běž to učit.

0 0
možnosti
PK

gesslish

4. 9. 2008 13:05
Re: učitelé

Souhlasím, a bude to pořád stejné a horší, dokud učitelé nebudou placeni úplně jinak. Teprve pak se mezi ně vrátí schopní lidé, kteří by to dělali rádi a dobře, ale s jejich schopnostmi si jinde vydělají trojnásobek. Zkuste dát 15000 měsíčně doktorům, a uvidíte, jak to bude vypadat s naším zdravotnictvím za pár let, až odejdou ti dobří a zůstane odpad.

0 0
možnosti
RR

Glumik1

4. 9. 2008 9:47
Troška historie

Nápis egyptského kněze 2000 let př. Kr.: „Náš svět je v kritickém stavu. Děti neposlouchají rodiče, neučí se, nemají snahu po vzdělání. Konec světa není příliš daleko.“

Řecký básník Hesiodos v roce 720 př. Kr.: „Ztratil jsem všechny naděje, pokud jde o budoucnost naší země, až dnešní mládež převezme do svých rukou otěže řízení. Je to mládež neukázněná, drzá a nesnesitelná.“

Římský filosof Seneca v roce 50 po Kr.: „Naše mládež miluje přepych, je špatně vychovaná, vysmívá se představeným a vůbec si neváží starých lidí. Děti jsou hotoví tyrani. Nepovstanou, když do místnosti vejde starší člověk. Odmlouvají rodičům. Řečeno jednoduše: jsou velmi špatné...“

0 0
možnosti
RR

Glumik1

4. 9. 2008 9:48
Re: Troška historie

... a všechny tyto tři velkoříše padly...:-P

0 0
možnosti
P

pmichak

4. 9. 2008 4:25
tata?

cituji "od momentu, co moje děti zjistily, že po neuposlechnutí přiletí dobře mířená rána, nemusel jsem na ně dodnes sáhnout. Třebas jsou některé dospělé, nikdy se nehádáme - ví, že tátovo slovo platí"

tatovo slovo? tatovo slovo anebo dobre mirena rana? tatovo? vy jako "tata" jste po neuposlechnuti vase vlastni deti vychovaval dobre mirenou ranou? nekteri rodice by si zaslouzili "dobre mirenou ranu".

0 0
možnosti
JS

sCZECH

5. 9. 2008 1:01
Re: tata?

ty jsi pako

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

3. 9. 2008 19:40
Autor má pravdu

Je sice pravda, že na zkaženost mládeže se nadává od pradávna, ale to přece není žádný argument. On ten proces probíhá pořád, akorát se mění ty prohřešky a dnešní doba je typická pro boření hranic a jejich posouvání. Krásně je to vidět třeba na seriálu Bylo nás pět, který vypovídá o prvorepublikové době. Děti tam zlobí a vyvedou občas hloupost, udělají průser atd. a co dnes? To se opravdu nedá srovnávat, už ten odpadkovej koš na hlavě učitele, zhulený děti ve škole atd. To nelze dle mého komentovat smířlivě způsobem: joo to už se říkalo ve starým Římě...

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury