Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

martin

27. 2. 2008 1:31
shrňme to

Bursík je pragmatik, který ví, jak se dělá politika. Ti "originální" Zelení, Patočkou počínaje a Kuchtovou či Stropnickým konče,  to moc neví a do parlamentu by se bez něj dostali jen stěží. Bursík není moc charakterní, to je pravda. Spousta předních politiků v jiných stranách taky ne, to je pravda. Proto nevím, proč se tady mluví o charakteru Bursíka. Důležité je, že je úspěšný. Druhá věc je, že mu to začalo poněkud stoupat do hlavy, takže si zavařil, a to nejen tímhle, ale už samotným prezidenstkým extempore - a může spadnout do neúspěchu. Jedna věc zdá se mi ovšem celkem jistá - do tohoto budoucího neúspěchu svým případným pádem paradoxně stáhne celé Zelené, včetně jeho oponentů.

Mně to vadit nebude. Já Zelené nemusím s Bursíkem ani bez něj. (P.S.: Zdravím tě, Večerníčku, slíbils, že se ozveš a zajdeme na pivo, ale asi to byla jenom společenská fráze :-)).

0 0
možnosti

uctivac khorna

26. 2. 2008 23:02
super shrnuti

jen bych dodal, ze kuchtova je mozna slusna lidsky, to je mozne, ale je take zejmena nehorazne hloupa.

0 0
možnosti
LJ

lolek77

26. 2. 2008 23:22
Re: super shrnuti

Je jich víc. Džamila taky moc rozumu nepobrala a Katka Jau Jau je jen víc vyčuraná a drzá čůza. Za ten projev k prezidentovi bych jít s chutí jednu liskl aby se naučila slušnosti.

0 0
možnosti

plech

26. 2. 2008 22:50
Do vlády

zelený přivedl Bursík. Nikdo jiný. Zopakuji to. Bursík přivedl k moci zelené. Že měl po kapsách blbečky? Jeho naivita.

0 0
možnosti

Jiří

26. 2. 2008 22:13
Jak je to se zvěřincem

Jsou různé výrazy, mají různý význam. Se zvířetem jako takovým nemají zas tak společného, jde o zažitá pojmenování.

Kráva - to je označení pro hloupou ženu, případně pro paní, co dělá naschvály. Není nesprostší. Svině - na rozdíl od prasete to neznamená nečistotnost, ale značí to člověka, často i muže - který dělá podrazy, je podlý. Označení kanec - to by se dalo použít na pana Paroubka nebo Topolánka, podle jejich kvalit a zájmu o ženy...

Bursík byl slušný, méně slušný by použil výraz svině. Zvířecí pojmenování jsou neslušná, skutečně vulgární jsou ale výzazy označují pohlavní ústrojí či kopulaci, ne slušné či lékařské výrazy, ale sprostá označení, jak je používají mnozí. Třeba ty Topolánkovy číčoviny (mírně upraveno).

Bursíkovy ujely nervy, myslím, že si chtěl ulevit Kateřině, ne rozeštvat Zubovou. Tak hloupý není. Dokázal to v podstatě nepřímo přiznat, za toto se omluvit. To není v Čechách tak běžné.

0 0
možnosti

Jiří

26. 2. 2008 22:17
Re: Jak je to se zvěřincem

Bursíka nemám rád - v určitých věcech mi jeho chování vadí. Jinkdy zas musím leccos ocenit.

Oceňuji, že se uměl omluvit, trošku jiný typ omuvy, než co přichází od komunistů nebo lidí z ODS. Omluva opravdová.

Opravdu si myslím, že nechutné je, jak reagovala Zubová. Pere špinavé prádlo na veřejnosti, čímž likviduje vlastní stranu jako celek, ohrožuje existenci celé koalice.

Dělala dusno už předtím, v kauze Kuchtové zatápěla nejen Bursíkovi, ale i Topolánkovi.

Já mám radši hulváta, ale nesnáším lidi nízké, podlé a podrazácké. Tím paní Zubová je, mstvií lidé jsou nejhorší, je to ubohost. Bohužel v naší české kotlině častá vlastnost.

0 0
možnosti

František Matějka

26. 2. 2008 21:05
V plné nahotě...

...se nám tentokrát předvedl, bez televizních kamer, mentor Bursík...

0 0
možnosti
P

parquin

26. 2. 2008 20:08
to snad nemyslíte

vážně????? Jak je asi slušný člověk, který na vrchol politické "sezóny", jakým by bezesporu volba prezidenta měla být, náhle onemocní a dnes den po údajné operaci dává telefonické rozhovory bulvární stanici zvané Nova???? Bursík napsal"lidovým" slovníkem to co si myslí většina lidí - zajímavé, že zdejším pravičákům to samé nevadí u jejich Vůdce Tupolánka

0 0
možnosti

Kirk

26. 2. 2008 23:31
Re: to snad nemyslíte

Čau. Jsem nepochybně pravičák, o Zubové si myslím, že mi její chování nijak divné nepřipadá, Topolánek není můj vůdce ani náhodou a pokládám jej za daleko většího burana než Bursíka, a myslím, že nám jako národu dělá svým vystupováním větší ostudu.

Přesto bych volil spíš ODS než Zelené, protože nejlepší energie současnosti je jaderná, biopaliva a větrné elektrárny jsou v našich podmínkách blbost, pozitivní diskriminace toho víc poškodí než vylepší a křik feministek a ochránců zvířat mne nezajímá.

Jistěže bych raději volil ODS, která má slušného předsedu, nebo zelené, kterým dojde, že jádro je pro nás nejčistší a že anarcho-feministické či homosexuální chování naší společnosti neprospívá. Ale když mám vybírat jen z toho, co se nabízí, tak mi holt nezbývá než na některé své požadavky rezignovat a volit nejmenší zlo.

0 0
možnosti

troll

26. 2. 2008 19:58
trefné označení Zubové

poté, co si nedovedla zorganizovat čas a nepřišla na volbu, o které věděla dávno předem. Každý normální a zodpovědný člověk by na nějaké ambulantní zákroky před volbou nešel. A pokud ano, navíc by se ještě pořádně omluvil. Zdá se, že Zubová je pěkná jitka.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

26. 2. 2008 19:52
Jak je to s tim Bursikem

Moje sestra znala Bursika z prace, zdal se slusny, navic pochazi z rodiste nasi matky. Protoze uz byla s nasimi politiky znechucena, byla s Bursikem dost nadsena. Ptal jsem se ji, co si ted mysli o Bursikovi, zejmena po prezidentskych volbach. Vzhledem k tomu, ze ted politiku moc nesleduje (to je to znechuceni), stale si mysli, ze Bursik je fajn. A to ona je inteligentni, vzdelana zena. Tak si vyberte.

0 0
možnosti

JirkaS

26. 2. 2008 18:04
Coze, Pavek je slusny clovek?

No nekecej. Clovek, ktery si udela byznys z toho, ze se prisaje na statni penize je mozna slusny, ale do politiky - na celostatni urovni rozhodne nepatri.

0 0
možnosti

Jirka

26. 2. 2008 18:15
Re: Coze, Pavek je slusny clovek?

Taky jsem málem vypadl ze židle, že Pávek je slušný člověk8-o

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

26. 2. 2008 17:15
diví se jenom naivní blbečkové

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury