Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na prvním místě jsou peníze. Obchodníkům se zbraněmi nevadí, že naši lidé budou zabíjení našimi zbraněmi. Jaký je důvod aby USA a Rusko proti sobě zbrojily když jsou obě země na stejné lodi? Jak by případný vojenský konflikt dopadl nikdo neví ale zbrojí se dál i když tyto mocnosti nejsou schopny si poradit s Afganistánem.

2 0
možnosti
Foto

Perfektní analýza,

Karma R^

Jediné čemu nevěřím, že by Mulla Umar nabídl vydání Bin Ládina, protože v Afghánistánu jako jeden ze základních tří zákonů platí právo azylu i pro sebevětšího zločince. Mulla Umar prostě nemohl Bin Ládina vydat, protože si nemohl dovolit porušit zákony vlastní země, jako to standartně provádějí politikové na Západě.

To, co západním politikům v jejich zemích prochází, by Mullovi Umarovi v jeho zemi neprošlo.

4 5
možnosti
DR

Naprostý souhlas. Snad s výjimkou vydání Bin Ládina /ledaže by měl autor opravdu věrohodné informace/ ale jinak velmi slušný a výstižný článek. R^

2 3
možnosti
Foto

J59a18k82u31b 38R52o32t87h

23. 10. 2018 12:43

Nazdar Večerníčku, nazdar žvástale, nazdar lháři. Jen namátkou - Taliban nikdy nenabídl vydání Al-kaidy a Bin Ládina. Nikdy. A mimochodem, ty vzdělaný komunikátore - Hillary, nikoliv Hillery, a Bush, nikoliv Busch. A tak dál, a tak všelijak podobně. A mimochodem, ještě furt radíš Okamurovi? Páč pak by byl ten jejich volební sešup dost jasnej.;-O;-D

14 0
možnosti
JL

V tom, ze Taliban nikdy nenabidl vydani Ladina mate nepochybnou pravdu a Novak se dopustil nehorazne lzi, blbe, lehce pruhledne lzi a kdyz uz chce lhat, nemel by to delat blbe. Dore si pamatuju Bushovo ultimatum vlade Talibanu: budto Ladina vydate nebo zakrocime. Stejne Taliban odstranili sami Afganci (Severni Aliance) a USA jim poskytly jen leteckou podporu. Novak lze az se mu od huby prasi.

3 0
možnosti
MB

Je to složité - Kdo chce zbraň = tak si ji pořídí. Kdo s ní chce vraždit = tak to udělá. Nedodáte Vy - dodám já samotný. Jsem mazaný, (nikoliv přímo), tedy přes prostředníka. Sama zbraň nezabíji - zabíjí její nosič - Talibanec. Máme dvě možnosti - sedět doma a čekat, nebo se tam vydat a se zlem bojovat. Ten boj je zdánlivě marný - NENÍ, svůj význam má a je třeba tomu i cosi obětovat . Že jsme již odvykli, to je věc další - pak se to dobře hodí dle potřeb do roviny politických keců. Již se tak děje a dít bude - "Ti správní ochránci pak říkají, že nejlepší ochranou je nic nedělat":-)

7 0
možnosti
Foto

Kdybyste se podíval do historie Afghánistánu, do roku 1929, tak byste zjistil, že tam tehdy vládl režim podobný Talibanu.

A udržel se u moci něco přes půl roku...

Tehdy ovšem žádné cizí země do této záležitosti přímo v Afghánistánu nezasahovaly a pád náboženského režimu vládce Baccha Saqao jiné země podpořily podporou pozdějšího krále Nádir šáha.

Ani v roce 2001, když USA Afghánistán napadly, neměl Taliban pod kontrolou celou zemi. Nyní, jak to vypadá, má Taliban pod kontrolou větší oblasti než v roce 2001.

3 2
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury