Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ať už se díváme na USA z jakéhokoliv úhlu pohledu, tak dodatkem Ústavy USA je přesně deklarována svoboda slova. Pokud se někomu názory mluvčího nelíbí, může ho žalovat v občanskoprávním sporu. Já sám, jako prezidentský kandidát, jsem nesouhlasil v obdobné kauze Adama Benjamina Bartoše, s jeho odsouzením a zabavením knih, které napsal (byl odsouzen v první instanci opět za slova vyřčená a napsaná). V Evropě se vždycky soudila slova a přesto zde našel úrodnou půdu nacismus, fašismus. V USA se mohlo vždy povídat a psát vzhledem k zákonům cokoliv (zdůrazňuji vzhledem k zákonům - ne vzhledem ke společnosti) a přesto tam žádná totalitní ideologie neměla šanci - i když se v padesátých letech o to snažily komise potírající "neamerickou činnost". Zdravý rozum a úctu k základnímu zákonu USA a jejím dodatků převážila. Platily-li by evropské zákony, včetně našeho v USA, prezident Trump by během kampaně byl odsouzen několikrát. Jsem přívržencem absolutní svobody slova, i když s jakýmkoliv vyřčeným a napsaným slovem osobně nemusím a nemohu souhlasit. Právo na osobní vyjádření bych neupíral zákonem. Všechno je otázkou svobodné diskuze.

1 0
možnosti

Chcete říci, pane Hannigu, že Vy, předseda politické strany a kandidát na prezidenta, upřednostňujete svobodu slova nad Ústavu země, jejíž jste chtěl být prezidentem a ignorujete do očí bijící porušení jejích článků, například http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-10-dil-5-paragraf-355? Tak to jen svědčí o tom, že je velice správně, že jste zvolen nebyl.

3 0
možnosti

Víte, že Churchill ten výrok nikdy neřekl? Ale rádi mu ho přisuzují zrovna ti, kterým se nelíbí rozsudky nad nejrůznějšími nácky, neboť se prý jedná o ohrožení svobody slova. Dobrá, buďme tedy důslední. Pokud se podle vás může vůči jiným prohlašovat, že patří do plynu či by je měli vraždit hned po narození, tak co takové hajlování, nacistická svastika a popírání holokaustu. Povolit?

9 1
možnosti

Tolik pravopisných chyb se u spisovatele opravdu jen tak nevidí.

Asi dobrý oddíl...

12 4
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu, je to hnus co dnes soudí za personál

3 2
možnosti

O88t89a 32K44i46n73c

1. 8. 2018 22:16

Tímto schvalujete trestný čin. Je to hnus.

1 0
možnosti

Za me R^!! Karma. I kdyz az na jednu ... no, asi vite, tak je treba si klast otazku: kde muzu jeste neco rici neco i s nadsazkou, treba ohledne migrantu a pod., aniz by me netahali po soudech?

10 1
možnosti
Foto

Tak taková je ideologie SPD?Ignorovat a tolerovat lidi,kteří ve veřejném prostoru posílají cikány,židy,homosexuála a další "nepřítele" do plynu?"Svoboda slova končí tam,kde začíná svoboda druhého"....a pokud možno,nesnažte se z Pitomia dělat mučedníka a bojovníka za svobodu slova,je to opravdu trapné...Rv

11 11
možnosti

Trapne je i vase "pitomio"... Rv

12 1
možnosti

Každý normální soudný člověk ví, že nemá na veřejnosti mluvit o posílání do plynu, jinak se vystavuje stíhání. Hospoda je prostor přístupný veřejnosti.

Pan Staník má občanku, takže je plně zodpovědný za své chování a své názory.

11 3
možnosti

Zdá se přímo symptomatické, že svobodou slova se nejvíce ohánějí lidé, kterým vadí, že nemohou nikoho beztrestně urazit.

12 0
možnosti

Urážení žádný zákon nezakazuje. Jinak by urážlivci jako vy měli větší práva než normální sebevědomí lidé.

1 1
možnosti

D79a23v17i46d 48V58l12k

1. 8. 2018 17:02

Ideolog SPD co víc dodat.Rv

12 6
možnosti

P12e41t20r 70T65o98m18e55k

1. 8. 2018 16:59

Takže když vám v hospodě řeknu: "Všichni Nováci do plynu" je to podle vás OK? To snad nemyslíte vážně.

6 2
možnosti

Ano, je. A o mě si to klidně říkejte taky, už jsem to od jistých spoluobčanů slyšel mnohokrát.

4 1
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury