Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38i31ř61í 76V45a96c27a

21. 3. 2017 20:36

Holík dostal 5 let zákazu vstupu na Ukrajinu ... tak dlouho ten režim v Kyjevě nevydrží.

1 2
možnosti
Foto

J68a13k54u19b 79R71o32t37h

21. 3. 2017 11:40

Dokladovat vaší interpretaci prachsprostou lží (je jich víc) je pro vás samozřejmě signifikantní, Večerníčku. Jste stejný, jako vaše srandapartaj. Už jen za tu fake fotografii by vás redakce měla po právu smáznout.;-€

2 2
možnosti

J18a22n 14R55á30ž

21. 3. 2017 10:38

I když mám s textem článku v mnoha směry problém, tak si nemohu odpustit pár poznámek:

Co existuje svět světem, je anexe cizího území jednou z metod, jak si jeden kmen, později stát přivlastní část území jiného kmene/státu, aby sám získal nějakou strategickou výhodu nebo na suroviny bohatou zem.

USA v dnešní podobě vznikly také anexí, když vojensky obsadily část cizího území, které pak začlenily do unie (Kalifornie, Nové Mexiko, Texas, Havaj, např.), Rusko dělalo to samé když kdysi obsadilo Sibiř a po válce Pobaltské státy, část Polska, Rumunska,ČSR,Maďarska.

Polsko a Francie dostaly po druhé světové zase část Německa. Historie Jugoslávie je celá nejprve sjednocující anexí a pak násilným rozpadem. A odtržení Kosova od Srbska je co? I to přestalo být nějakým problémem v mezinárodních vztazích.

Nesmíme zapomínat také na to, že Československá republika po roce 1918 vznikla vojenskou anexí Horních Uher a Podkarpadské Rusi, když otcové zakladatelé, po jejich vojenském obsazení tato území začlenili do nově vznikajícího státu. No a přitom tato území nikdy nebyla součástí historického území České koruny, jako byl Krym po staletí součástí ruské říše. Takže sami máme máslo na hlavě a staráme se o Krym.

Že se stal Krym opět součástí Ruska je nezvratný fakt, který už žádný realisticky uvažující politik nezpochybňuje a Krym přestal být důležité téma pro vývoj vztahů Západ-Rusko. Jen pro naše rozumbrady to problém stále je.

1 1
možnosti
Foto

" Oděse těsně po krymském referendu, kdy ukrajinští nacisté upálili a povraždili několik desítek protimajdanovských - a zřejmě ruských demonstrantů, 200 zraněných. " Tohle je další lež vyvrácená šetřením RB OSN. Prostě co řádek to lež.

2 2
možnosti
Foto

RB OSN, no to snad ne?

2 0
možnosti
Foto

Krym pravda nemá nějaké prapůvodní obyvatele.;-D;-D;-D. Původní obyvatelé Krymu jsou Tataři, které dílem odsunula Kateřina Veliká, která Krym anektovala a odebrala jej Turecku a další část Tatraů odstěhoval Stalin a na místo nich nastěhoval Rusy. Chruščov nikdy Krym nedaroval Ukrajině. To je naprostý blábol.

2 1
možnosti
Foto

NO tak podle Ottova slovníku naučného tam bylo málem nejvíce Čechů.

1 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě z jakého zdroje jste vzal tu fotgrafii. Mám dojem, že je to fotomontáž. Pokud se odvoláváte na Standu Berkovce, tak je to osoba, která oslavuje v Parlamentních listech Rusko a Putina, Zemana. RvRvRv

2 1
možnosti
Foto

Tak jste měl jet dozírat na to krymské referendum osobně Vy.

1 1
možnosti

Připojení Krymu k Rusku lze posuzovat z mnoha zásadně se lišících pohledů.

Jisté je jen jedno, že to bylo přání drtivé většiny místních, kteří dnes nemusejí na vlastní kůži zažívat ten ukrajinský chaos

5 1
možnosti

Jak mohou Rusové okupovat Rusy. Hmm. Takže proč by nemohli Maďaři okupovat jižní Slovensko (Jak by mohli mohli Maďaři okupovat Maďary, že). A konec konců i kus Ukrajiny, Srbska či Slovinska. Proč ne. Přece nemohou okupovat Maďary, že?

A vlastně nám Němci nezabrali pohraničí v roce 1938, že? Přece nemohli Němci okupovat Němce. A co Těšínsko a Poláci?

Prostě: Někdo plácá debility, jen aby obhájil neobhajitelné. Jen nechápu, že se za to nestydí.

3 0
možnosti
Foto

Ano, jistě okupace se týká vždy území, nikoliv obyvatel na daném území, těch se to pouze dotýká. Formulace, že neobyvatelé okupují obyvatelé je tedy krajně metaforická, nikoliv vědecky přesná.

0 0
možnosti

Tímto článkem jste jistě potěšil Berndta Posselta a Sudetské Němce. Vlastně byli v právu připojit se k Říši. Nakonec dlouhodobě byli součástí Svaté říše římské národa německého. Akorát nevím, proč tedy byli odsunuti.

2 0
možnosti
Foto

A kdo to dnes zpochybňuje.

Pozn. Byli odsunuti, aby se nestali příčinou další války.

1 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury