Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Přijde mi celkem legrační, když tento článek, který v diskuzi zaujal jenom několik lidí, visí v upoutávce již druhý den. Měl by být přesunut do Zaujalo redakci.

Jinak je to skvělý blog až po tvrzení, že paní Jourová může udělat něco s naším právním řádem. Exekuce navíc řeší každá země svým způsobem,a toho využívá naše mafie. Až přijde p. Jourová s tím, že se to má řešit jako celoevropská legislativa, pošlou jí někam za neschopnost řešit právní problémy ČR, které kolidují se Základní listinou práv

0 0
možnosti
JV

Také mne zarazilo, že oblast spravedlnosti je našimi politiky vnímána jako něco podřadného. Myslím, že paní Jourová je dost silnou osobností, byť ne tak známou jako pan Telička, aby v EK prosadila rozumný přístup k pojmu spravedlnost..

0 0
možnosti
RM

Nezlobte se, Jarmilo, ale to, co jste napsala je jenom proklamace, která nemá reálný základ. Pokusím se předložit můj názor:

Píšete: aby EK prosadila rozumný přístup k pojmu spravedlnost. Co to je? Co tím míníte? Podle mě to nemá žádný reálný obsah.

Je spravedlivé, když platíme nepřizpůsobivé občany a oni dostávajá více peněz za nicnedělání než ti, z jejichž daní jsou placeni?

Je spravedlivé, když do Evropy proudící Muslimové dostávají sociální příspěvky vyšší, než jsou platy pracujících Evropanů.

Je spravedlivé, když Vám nikým nevolena EK předepisuje jednu pitomost za druhou?

Atd. počet dotazů v řádech miliónů v podobném duchu.

Rozhodně nechci být agresivní, ale projevy mesiáštsví - jako ten Váš - jsou si buď nedomyšlením nebo lhaním si do kapsy.

Pravdu měl a má Václav Klaus: řešme si své problémy tady a teď. Hlavně proto ho mnozí lidé nenávidí, jelikož by chtěli vlastní zodpovědnost přenést na jiné a jen se koukat.

2 0
možnosti
RM

Největším chybou ČR byl náš vstup do EU. Mnoho lidí nabylo dojmu, že EU je mesiášem, který za nás vyřeší naše problémy. EU naopak pomohla problémy zvětšit a je používána mafií jako štít, kterým se chrání před občany. Zatím nám přinesla dva velké úspěchy: USB nabíjecí konektor pro mobily (dočasný) a nějaká pro 90% občanů stupidní roamingová pravidla.

Jourová nevyřeší nic, podle zásad EU je člen EK povinen zachovávat nestrannost a nezávislost na členské zemi, ze které pochází.

Takže naděje, kterou nám nabízí blog, je večerníčkovská pohádka z oblasti sci-fi.

0 1
možnosti
ZB

Úderně napsáno.Nechtěl by jste zase psát blogy za Tomia?Od té doby,co si je píše sám tu po něm neštěkne ani pes;-)

2 3
možnosti
RM

Zdeňku, v čem spočívá vaše lidská hodnota?

2 0
možnosti
EJ

Jak s Vámi souhlasím Večerníčku! Tak jednoduchá slova a tolik řeknou. Ale jak z toho ven?:-/

3 0
možnosti
JC

J98i41r58i 54C93a40p42e80k

10. 9. 2014 18:09

Výborně napsáno, bravo!

7 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury