Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

101010

20. 9. 2011 10:48
Jestli je Fenič tak geniální jak píšete,

tak proč nedokázal rozjet tu svoji televizi. Pan Fenič natočil jisté kvantum filmů (různé kvality  i dobrých, to mu nikdo nebere), ale na zbytku participoval jako "producent". Autorsky to nejsou jeho filmy. Ale jako manager nějaké větší firmy, kde musí řídit vše nikdy nepůsobil. A to je pro takovýto post velmi důležité.

0 0
možnosti

vecernicek

20. 9. 2011 19:26
fero skutečně nemá konkurenci

Asi vám chybí informace. 1) tv nerozjel proto, že investor nevydržel čekání na licence (či frekvence). Jejich vydání s díky lobingu stávajících tv zpozdilo o pár let. Tady selhal stát protože majitelům licencí neumožnil vysílat ve slíbených termínech (a popškodil tak všechny čekatele)

2) kde jste vzal, že nepůsobil jako manažer? - Febio i Febiofest byly a jsou super firmy s gigntickou produkcí a obě řídil resp. řídí Fero sám, protože jsou to jeho firmy. (jen febofest ve špičce zaměstnává přetisícovku lidí v devíti městech). Žádný manažer zahraniční a naší firmy nemá takové kompetence - musí se zodpovídat majitelům. Fero byl manažer majitel producent i režisér atp.

0 0
možnosti

Petr_La

19. 9. 2011 11:48
Co je to televize?

Na veřejnoprávní i soukromá média se dívat nedá. Jde o ztrátu času. nyní používám televizi jako monitor ke svému netbooku. Zprávy si najdu na internetu a raději než film si přečtu hezkou knížku:-)

0 0
možnosti

I-va

18. 9. 2011 8:26
karma

Není co dodat. Vítejme v nekonečném přihlouplém seriálu ČT s předem vybraným kandidátem.

0 0
možnosti

mašlomcha

18. 9. 2011 0:08
já bych dal hlas Šimkovi

protože ten jediný aspoň čichnul k tomu, jak se řídí firmy v Německu. Mohl by přinést konečně "západní" kulturu do toho našeho českého šlendriánu.

Některé firmy to zažily na vlastní kůži, jaké to bylo za řízení českými manažery a potom jak se to změnilo po převzetí firmy třeba Rakušany. Prostě až potom přišla ta správná kultura, která nám chybí. Často prvním krokem nových majitelů bylo nemilosrdné " vyhození všech, kteří nějakým způsobem lehce tunelovali firmu to je například 100% zásobovačů včetně jejich vazeb atd. K tomu by se žádný český manažer nikdy neodhodlal.

Přál bych české televizi řiditele, který by uměl nastolit západní kulturu řízení a spravování firmy. Předpokládám, že z těch pěti kandidátů by to mohl být právě pan Šimek. Řiditel (od slovesa řídit ne ředit)  televize nepotřebuje být nějaký umělec ale zdatný manažer, který si ohlídá ekonomiku firmy.

Článek se mi vůbec nelíbil. Omlouvám se za názor.

0 0
možnosti

rudaz

18. 9. 2011 21:59
Re: já bych dal hlas Šimkovi

Nemáte se za co omlouvat. Zde si každý může sdělit svůj názor.

K Vašemu bych jen dodal, že "západní" kultury, tedy kapání krve z obrazovky, jsme od r.1990 zažili dost, že? Což tak manažera z našich řad, z řad Slovanů? Jako byl v průmyslu pan Baťa, ve sportu pan Zátopek (taky ze Zlína) atd.

Západní kulturou řízení myslíte průšvihy o odposleších, jak se nedávno provalilo? Díky za ně, máme svoji, historií osvědčenou kulturu rozumu a vůle. Zdravého selského rozumu.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti

cojanato

17. 9. 2011 13:31
Fero Feniče je skutečně škoda....

Prohnilá je rada ČT a politické "křoví" kolem.

Za článek zaslouženě R^!

0 0
možnosti

Tomáš Jefferson

17. 9. 2011 10:57
I s Fenicem by CT byla cerna dira na penize a polit.loutka

Fenic by byl mozna nejlepsi,co se tyce kvality programu.Kvalita/naklady verejne televize se ovsem projevi dlouhodobe a zalezi na zakladech/principech fungovani celeho systemu ver. televize.Co zmeni dlouhodobe 1 clovek, byt genialni, ve funkci "patolizal/naklady neres"?Je financovani CT spojeno s DOBROVOLNOSTI (dary, sbirky) ?Reflektuji programy CT to,co chteji jeji zakaznici,kt. to plati ?Otevrene kriticke diskuse,hlasovani,..?Zohlednuje Rada CT nazory obcanu?Proc v Rade nejsou/nevoli nestranicti zastupci kraju,jakozto garanti sirokeho ver.zajmu,ale pouze Prazaci ?

Nar.divadlo bylo postaveno z dobrovolnych daru obcanu. Nar.muzeum vzniklo z dobrovolnych daru.Cisar nemusel platit vymahacskou firmu na vyber concesionarskych poplatku.I ver.televize PBS a ver.rozhlas NPR v USA funguji jako neziskove organizace od r. '70 primarne financovane z DOBROVOLNYCH daru/prispevku obcanu. Soutez na telev.trhu je zdrava.CT ma financne parazitujici postaveni diky poplatkum a kmotrovske Snemovne.

0 0
možnosti

vecernicek

17. 9. 2011 12:40
Re:

Pokud jde o Fera je to naopak. Fero za posledních dvacet let dokázal svoje projekty ufinancovat anedělat je ztrátově. A jeho tvorba je z velké části prodejná po celé planetě. Určitě by dokázal velkou část financování zajistit právě vlastní tvorbou proejnou do zahraničí.

To neumí žádný z ostatních kandidátů.

1 0
možnosti

Rudla Fára 2

17. 9. 2011 8:14
Jen drobnost.....

operační systém Windows rozhodně NENÍ dílem J vizionáře Jobse, je to produkt Microsoftu, ale jnak jen souhlas. Je smutné, že tato země se stala zemí "průměrných" s politickou podporou a průchodností za nadprůměrné platy právě těch vizionářů.

0 0
možnosti

vecernicek

17. 9. 2011 8:31
Re: Jen drobnost.....

To jsme si nerozuměli pisu ze Apple a jobs je tvůrcem prvního grafického operačního systému v pc (1984)

Microsoft ho leta neúspěšně kopíroval - pod nazvem Windows (cca od1993) uváděl simulaci grafiky pod MS-DOS

Teprve roku 1997 se Gattesovi podařilo uvést první skutečný graf. operační systém - byt poruchovy a nachylny k nalomeni zvenčí.dodnes okna vlastně Mac os nedostižný - v podstatě jen reagují a kopírují applovske inovace

0 0
možnosti

BoaBo

16. 9. 2011 18:17
Jó veřejnoprávní

televize, kterou by vedl Fenič, to by tak byl jediný důvod, k jejímu zachování!

 

Jinak si ji strčte za klobouk.

0 0
možnosti

Inzheim

14. 9. 2011 16:52
A tak asi

obyč divák nerozhodne, rozhodnou povolaní, bratranci poslanců, které jste si svobodně zvolili. Českých programů bylo, je a bude málo, chybí autoři, a ti, co jsou, nemají dobré nápady. Jako generální ředitel bych Feniče jmenoval provozním a výrobním ředitelem, ty prachy byl dělil si sám, určitě bych o pětinu snížil administratívu, a hledal lidi pouze a jenom velmi pracovité a určitě pouze Čechy rodem, zanášení cizích prvků--- odpuzuje

0 0
možnosti

Kubrt - admin mi pije nálev

14. 9. 2011 16:06
ZRU-SHIT ! ZRU-SHIT ! ZRU-SHIT !

Pane Doležale, obnovte tu akci. Aspoň je otravovat, když už nic. Je to zločinecká organizace (čest a omluva všem řadovým slušným ....)

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

17. 9. 2011 23:30
Re: ZRU-SHIT ! ZRU-SHIT ! ZRU-SHIT !

Kubrtovy výkřiky do tmy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury