Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Danny_Kay

9. 1. 2009 13:44
Cesta do USA...

...je ponekud komplikovanejsi, to je pravda. Castecne chapu i rozhorceni onoho pana,ale faktem zustava, ze autor nepriznal tak trochu vlastni hloupost a neschopnost. Jiste system ESTA ma sve chyby a ten dotaznik povazuji za katastrofalni i ja sam...Nicmene rozdil mezi dobou, kdy byly nutne do USA viza a dnesni situaci, je velmi zretelny! Ono totiz DRTIVA VETSINA poloveni dostane a nemusi tak absolvovat cestu do Prahy (coz je katastrofa uz sama o sobe) a zaplatit poplatek za vizum a kuryra. A pro tuto vetsinu je tento system rozhodne prinosem. Me osobne bylo vizum zamitnuto 2x a myslim,ze kdybych zadal o elektronicke povoleni pres system ESTA, opet bych se dockal zamitnuti. V USA jsem byl 2x a byl jsem tam dlouhodobe, neprekrocil jsem povoleni k pobytu, ale pri zadosti o vizum mi bylo receno, ze jsem v USA prilis casto a dlouho a jsem pro ne neduveryhodny. Budete se divit, ale ja jim to nemam za zle, prestoze jsem tam zadny "ilegal" nebyl.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

9. 1. 2009 13:45
Re: Cesta do USA...

Koupit ale letenku v dobe, kdy nemam jistotu, ze mohu vstoupit na uzemi USA (byt jen se jedna o prestup) je opravdu uz ale lidska blbost a ja sam bych takovou chybu asi neudelal, totez, co se tyce biometrickych pasu. Vsude to rikali, vsude je to uvedeno jako jedna z podminek a presto se najdou lide, kteri to nevedi. To uz ani nemluvim o tom, ze kdyz uz teda nekdo koupi letenku a nema prakticky nic zajisteno,  tak je kratkozrake si kupovat takovou letenku na tak blizke datum...Uplne to vidim - vyhodna nabidka, tak po tom skocim a az pak budu resit pripadne problemy ;-D Sam mam s cestovanim hodne zkusenosti, za poslednich 10 let jsem polovinu casu stravil v cizine, ale takovou skolackou serii chyb bych neudelal snad ani poprve...

0 0
možnosti
VR

varix

9. 1. 2009 13:34
Večerníčku,

jste opravdu takový trouba nebo jenom prudíte? Podle Vašich komentářů by to vypadalo, že rozumíte všemu na světě a najednou takový kiks?

0 0
možnosti
ID

Hate Crew

9. 1. 2009 13:34
pokračování

Mmch tato otázka byla (v r. 2005 a asi ještě i je) ve formuláři vízové žádosti. Když jsem si o to žádal já ... a mám ho platný ještě šest let ... (zpětné, 10 let platné)

0 0
možnosti
ID

Hate Crew

9. 1. 2009 13:34
Je potřeba pořádně číst zadání otázky ...

Cit: "Byl/a jste někdy zatčen/a nebo usvědčen/a z trestného činu nebo zločinu porušení morálních zásad nebo porušení zákona ve spojení s kontrolovanými látkami;

nebo jste byl/a někdy zatčen/a nebo usvědčen/a ze dvou nebo více trestných činů, jejichž následkem bylo souhrnné odnětí svobody v celkovém trvání pěti let a/nebo více;

nebo jste obchodoval/a s kontrolovanými látkami ;

nebo se snažíte o vstup za účelem provozování kriminálních a nemorálních činností?"

Z textu článku mi stále nevyplývá kde je zádrhel .. jeden eSeNBák s rozbitým pyskem přeci se netýká obchodu nebo zacházení s kontrolovanými látkami (počítám že drogy, výbušniny, apod.) a ani nevygeneruje trest(-y) s souhrnném trvání 5+ let. Nebo snad považujete přestup na letu do MEX za nemorální či kriminální činnost ???? Ony ty středníky ve větě mají význam ...

0 0
možnosti
R

ramon.dexter

9. 1. 2009 13:34
nikdo nepochopil smysl článku

Autor článku nechtěl hořekovat nad komplikovaností procesu ESTA, ale nad tím, že takový proces vůbec existuje.

Pokud USA, jak náš spojenec, chce na NAŠEM území SVŮJ radar, mělo by také něco udělat pro nás.

A tím něčím by měl být bezvízový styk. Tedy asi na té bázi že nevyplňuji žádný dotazník, jen se podrobím prohlídce na letišti. Všechno ostatní je jenom skrývání se za krýsnými slovy.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

9. 1. 2009 14:56
Re: nikdo nepochopil smysl článku

Autor se pouze pozastavuje nad prazdnym jasanim Topolankovy vlady, ze ¨mame s USA bezvizovy styk¨, cili o nalestenem prdu, chcete-li. O reciprocite (radar za bezvizovy styk) neni v clanku ani pismenko.

-

Sorry, podle mne autor narazil na vlastni zbrklou blbost (budiz, i na nepruznost ceskych uradu). Taky by me to vytocilo, ale nadavat muze jen sam sobe.

0 0
možnosti
S

Shob34

9. 1. 2009 13:27
vy jste ale idiot

Proboha nechte si od nekoho vysvetlit, ze vyplnovat jednou za dva roky formular na internetu neznamena vizovy styk.

Zbytek Evropy musi stejny formular vyplnovat v letadle.

Podobny formular si vyplnoval jeste nedavno pri vstupu do UK. Apod.

0 0
možnosti
JR

JTK82

9. 1. 2009 13:46
Re: vy jste ale idiot - ACH JO, MY ČEŠI...

Milí přispěvovatelé, nikdo Vám nebrání psát příspěvky do diskusí, pokud Vás to uspokojuje...ale PROČ hned urážíte a hrubě nadáváte? Mně tedy pan Večerníček vůbec jako idiot nepřipadá. Je to člověk, kterého zkrátka něco naštvalo, a tak o tom napsal. A mě jeho článek poučil o tom, co je třeba pro cestu do Ameriky nebo s přestupem v Americe. příště si nechte urážky od cesty a nebo se pod ně alespoň podepište a uveďte adresu svého - jistě velice NEIDIOTSKÉHO a uvědomělého blogu. Díky.

0 0
možnosti
P

pavel_76

9. 1. 2009 13:21
viza

Udelal jste samozrejme chyby, ale nic to nemeni na tom, ze propaganda vlady o bezvizovem styku s usa je velka LEZ.

Jeste ze vam to student agency vratili, tady je videt rozdil mezi tim jaky pristup ma k obcanum vlada a jaky soukroma firma. Co takle tu nschopnou vladu zprivatizovat? :-)

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

9. 1. 2009 13:08
Hehehehe...

...já se teda směju ;-D a tenhle výplod jste myslel smrtelně vážně? Jako recese dobré...

O biometrickém pasu se hovoří snad již rok, o tom žádná; a že je pán holt asi velký disident, když dal po revoluci v hospodě přes hubu policajtovi, a ještě je na to hrdý.

Kámo Nováku ty nejsi Večerníček, ale Šašek R^

0 0
možnosti
V

vnislav

9. 1. 2009 13:04
Asi jste poslední,

kdo si myslí, že bezvízový styk s USA znamená o nic se předem nestarat. S tímhle přístupem určitě nemáte život lehkej. Jít vyřizovat něco na úřad musí být pro vás horor, že? Ale normální občan to prostě nějak zvládnout musí, ať se mu to líbí nebo ne. Zvlášť, když to dělá poprvé. Nic ve zlým... :-)

0 0
možnosti

CART09

9. 1. 2009 12:57
Pas

A můžou Američani i za to, že jste si nezjistil, jaký pas potřebujete? Už asi tak půl roku to všichni všude opakujou, potřebujete biometrický pas, pořiďte si biometrický pas, ale to ne...

Třeba já letím do NYC zítra - mám ještě vízum, takže bez problému. Letenky jsme kupovali v listopadu, spolucestující si biometrický pas obstarala před Vánoci, vyplnil jsem pár kravin v ESTA, vytisknul, a je to...

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury