Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vladimir.Panek

10. 1. 2009 16:35
asi je to tezce pochopitelne,

ale tady pan Vecernicek pise blog pro lidi co mohou na podobne okolnosti narazit a varuje je. Vetsinou to potrebuji starsi lide, co chteji do USA nebo okoli na dovolenou, ale tady exhibuji se svymi znalostmi lide, kteri sotva dokoncili stredni skolu, za penize rodicu vyrazily do Ameriky, tam ilegalne pracuji, citi se byti skutecne weltmany a radi poucuji obycejne vidlaky. Je otazkou, zda by se titiz lide uplatnili v CR se svym prehledem.

0 0
možnosti
JV

Jidor

10. 1. 2009 22:58
Re: asi je to tezce pochopitelne,

Jste asi stejne zapskly jako autor a gneralizujete uplne nesmyslne ... divil bych se, kdyby pocet vami uvadenych prispevatelu prekrocil 5% hranici .... Podle mych zkusenosti a zkusenosti mnoha lidi z meho okoli, autor lze a prave jeho clanek je onim propagandistickym podvodem z nadpisu !!!Rv

0 0
možnosti
HK

sovka

10. 1. 2009 16:09
Ach jo...

Koukam dalsi protiamericky blabol. Oni fakt muzou za vsechno. Nechapu, ze je takovy problem zjistit si podstatne informace vcas. Krom toho treba Brit s malym skraloupem v trestnim rejstriku taky bezi na ambasadu zadat o vizum. A to maji jinak ten bezvizovy styk s USA leta letouci...

0 0
možnosti
AN

artN

10. 1. 2009 15:27
ještě jednou pomalu všem diskutérům

Při cestě do USA musí každý návštěvník s bezvízovým stykem vyplnit papír v letadle (EU a spol.) nebo na internetu (ČR). Otázky jsou stejné. Za pár měsíců budou všichni vyplňovat jen přes internet. Tak neřešte proboha je-li ESTA vízum nebo ne. Máme stejné podmínky jako zbytek Evropy a ten vyplnění toho papíru považuje, že to vízum není. Jenom ZATÍM forma vyplnění je odlišná. Vy všichni co melete o tom, že ESTA je vízum jen prokazujete, že o cestování nic nevíte a děláte ze sebe blbce.

0 0
možnosti
JK

vokoun6

11. 1. 2009 3:22
Re: ještě jednou pomalu všem diskutérům

ESTA vyplňovaná online platí od 12.1. 2009 pro VŠECH 35 zemí, které jsou zařazení ve  Visa Waiver Programu.

Takže buď :

a) nazíráno zaorálkovskou demagologikou máme i nadále vízový styk a sockomouši být nedejbože ve vládě by nám to jistě vyjednali lépe a všem a zadarmo (pak ale z logiky věci bezvízový styk s US nemá nikdo)

b) bezvízový styk máme (bezvízový odvozené od absence nutnosti žádat o vízum) a ESTA je jen byrokracie, kterou si k tomu Amíci přidali (podobně jako byly do vstupu do EU karty vyplňované při příletu do bezvízové Británie - kvůli kterým si nepamatuju že by někdo podobným způsobem vyváděl - ale v zemi kde se vyvádí kvůli 30 Kč to asi nemůže překvapit)

0 0
možnosti
AN

artN

10. 1. 2009 15:19
vlastní hloupost, ne podovd

Milý pane jelimane, formulář ESTA co vyplňujete na internetu do dnešní doby vyplňovali VŠICHNI s bezvízovým stykem v letadle - tzv. zelený formulář - podle vaší definice neměl s USA tedy bezvízový styk nikdo na světě. Rozdíl je jen v tom, že nyní ho vyplňujeme (a zbytek EU to čeká cobydup) po internetu. Pokud by jste byl např. z Německa a zaškrtl, že jste kriminálník na zeleném formuláří v letadle, v Atlantě by jste měl problém s imigračním. Nový postup umožňuje aby jste si problém vyřídil doma a ne ve vězení v Atlantě. Jedná se tedy skutečně o bezvízový styk, ale to asi nepochopíte, protože nejste příliš zcestovalý a zřejmě ani chápavý. Vlastní hloupost svádíte na "amíky" a jejich byrokracii. Jinak vízový styk znamenal dostavit se na ambasádu se spoustou papírů, zaplatit 100 USD a pohovor s úředníkem. Udělení-neudělení víza záviselo na úředníkovi, ovšem přes 90% normálních lidí vízum vždy dostalo.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

10. 1. 2009 14:37
Bezvízový styk

Spousta pisatelů zjevně nepochopila pointu tohoto blogu. Cílem bylo dle mého názoru poukázat na fakt, že to co je mezi USA a ČR není bezvízový styk. Bezvízový styk nerovná se formulář, který bude zase posuzovat nějaký US úředník. Bezvízový styk je to, že jdu na letiště a letím. Prověřovat ano, ale proboha ne žádné formuláře a další úředníky, kteří rozhodují o tom zda tam mohu či nikoliv. Někteří pisatelé mají opravdu zvláštní představu o bezvízovém styku. Podobnou jako Íčko a Mirek.

0 0
možnosti
JK

ArneFarin

10. 1. 2009 22:29
Re: Bezvízový styk

A proč tolik chcete bezvízovej styk ? Když letím do Egypta, tak si na letišti v bance koupím nálepku s nápisem "vízum". Nalepím do pasu a jdu si to nechat orazítkovat.

Já myslím, že jde o způsob překračování hranice - jestli záleží na libovůli nějakého ouředníka jestli mne pustí nebo ne.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

10. 1. 2009 13:38
pán jaksi nepochopil...

...že můžete klidně odpovědět na všechny otázky "ne". Tak dokonalý monitorovací systém českého rejtříku trestů zase Američané nemají. a "ne" jste pane mohl odpovědět také proto, že jste neseděl pět let a více v kriminále - takže jste navíc nepochopil ani tuto otázku ve formuláři. A aby byla nechápavosti nasazena koruna, pán ani nechápe, že při tranzitu na letištích se neprochází pasová kontrola, takže vízum opravdu, ale opravdu nepotřebujete... Blbost kvete.

0 0
možnosti
PT

pingl.zpet.do.RAJe

10. 1. 2009 14:03
Re: pán jaksi nepochopil...

pan je nejakej matlak...nicmene neni to jednoznacne s tim transitem...muze to tak byt ale taky nemusi...a pasovkou projde, byt jen treba na 30 minut...

0 0
možnosti
ML

meyla

10. 1. 2009 13:17
Whassup?

Takže jste si odplivl, o peníze jste nepřišel, to jen ta zlá Amerika může za všechno. Souhlasím s kritikou pana Íčka, neboť s CzechPointem mám také negativní zkušenosti, ale nevím, co jste,  básníku, chtěl jinak říci? Nic nového jste nesdělil, jen té žluči je dost. Ale od toho ten blog je, viďte? Silná slova, žádná odpovědnost a pár souhlasů vždy najdete...

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

10. 1. 2009 14:17
Re: Whassup?

Co je Whassup? Snad What's up ne? Mimochodem také bych si odplivl, protože když někdo otevřeně lže, že zařídil zrušení vízové povinnosti a skutečnost tomu neodpovídá. Co tím chtěl básník říci je snad jasné ne? Langer lhal. Nebo máme jako před rokem 1989 držet hubu a nevyjadřovat se k ničemu? A už vůbec nechápu proč píšete o odpovědnosti, to už je fakt schizofrenie. Platím daně a chodím k volbám proto, aby někdo spravoval veřejné věci co nejlépe a právě ten volený člověk má zodpovědnost. Proč by ji měl mít daňový poplatník a volič? Vám nevadí když někdo lže? 

0 0
možnosti
T

TurboFrank

10. 1. 2009 12:44
Pamatuje někdo, kdy ptakopysk Langer řekl

pravdu? Oni jen potřebovali tento trik s vízy na zalepení hub těch, co nechtějí radar. Je na zvážení každé země, jak si upraví cestovní styk. Ale gauneři této vlády by neměli lhát. Jenže lhaní je normální vlastnost této vlády. A bohužel i pánů novinářů.

0 0
možnosti
PV

grimosa

10. 1. 2009 12:58
Re: Pamatuje někdo, kdy ptakopysk Langer řekl

to je naprosto přesné R^

0 0
možnosti
IP

Paroubek je můj mladší syn

10. 1. 2009 12:35
USA - jejich zeme, jejich pravidla.

Tak kdyz si napisou do dotazniku: "Cokoliv", je to jejich vec. Vase rozhodnuti zda-li jeti ci ne. Nicmene, chci resit CR, ten slendrian a korupci v Praze, abych se mel kam za 10 let vratit. (Absoulutni souhlas ze propagovany bezviz. je pouze medialni komedia studenta - lekare Langra)

Nicmene USA rozhodne neni raj na zemi (ostatne kde je). Hovad je tam spousta, stejne jako v CR, kde verejne na ulici kaleji psi. A Ty vyparujici se extrementy potom lidi dychaji a tak se opravdu da ric, ze spousta lidi ma po urcite dobe zivota v CR v hlave H...O.

0 0
možnosti
PP

Paterson

10. 1. 2009 12:17
Stupidni otázky na formulářích, proč tam jsou?

Setkal jsem se také s těmi stupidními otázkami na žádostech o vizum... Proč tam ale jsou? Americký právní systém funguje mimo jiné také na principu representations and warranties. Tedy spíše se jedná o prohlášení, že takovéto aktivity nevyvíjím, kdy v momentě potvrzení opaku americké soudy mohou stanovit, že došlo k porušení osobního prohlášení, tedy k udání lživé informace. Tato "stupidita" je v USA všudypřítomná, ale slouží jako jakási páka nebo nástroj pro ochranu práv vašich, ale především třetích stran...

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

10. 1. 2009 12:20
Re: Stupidni otázky na formulářích, proč tam jsou?

Američani jsou nekulturní národ, jehož příslušníci navíc neumí počítat jestli mohou splácet hypotéku nebo ne ;-D Prostě paka

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury