Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

enpassant

9. 7. 2008 18:50
Zbytečný nástroj

Článek je obsahově přesný (neřeším úvahu o nelegálnosti vyhlášky). Očekávané zjednodušení výkonu strážníků je iluzorní, výsledkem je hlavně omezení slušných lidí. No a město a jeho zastupitelé si u hlupců připíšou bod, jak dobře se o naše blaho starají.

0 0
možnosti

3lipy

9. 7. 2008 16:27
Jde o jinou věc,

a to o výchovu mladých. Pití alkoholu je veliký problém a to nejen na veřejnosti. Zrovna tak kouření a požívání drog...Jak chcete jinak vychovávat než vlastním  příkladem?

0 0
možnosti
J

JOeAim

9. 7. 2008 20:21
Re: Jde o jinou věc,

Aha o výchovu mladých. Tak mně řekněte jak je chcete vychovávat ,když napřáklad v Hrádku nad Nisou začala také platit vyhláška o zákazu pití na veřejnosti se seznamem míst kde se nesmí alkohol pít. Ale takzvané předzahrádky restaurací jsou z toho vyjmuty. Takže v předzahrádce se bude chlastat jako o závod a to ,že ti mladí budou chodit pár metrů okolo nikomu vadit nebude. Ale pokud si dáte pivo pár metrů o předzahrádky dostanete pokutu. Co na to říct. Naprostá hovadina nic neřešící. Jde jen o buzeraci.

0 0
možnosti

3lipy

9. 7. 2008 16:19
žžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžz

0 0
možnosti
MV

leather-man

9. 7. 2008 19:27
Re: žžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžz

žžžžžžžžže by žžžžžžžžžžíííííííízeň? ;-D

0 0
možnosti

vodní želva

9. 7. 2008 15:04
Naprosto souhlasím

s obsahem článku, ale myslím si,  že vyhlášky zakazující pití na veřejnosti legální jsou (bohužel), i když by to asi mohlo být téma do diskuze. Já mám takový dojem, že něco podobného již řešil ústavní soud a vyhrála obec, která vyhlášku vydala, ale jedním dechem uvádím, že jsem to teď v ASPI nehledal a ani na to nemám čas.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

9. 7. 2008 15:01
Celá úvaha je založena

na chybné premise, že s bezdomovci (a asociály) stejně MP nehne.

Vs skutečnosti jsou bezdomovci a jejich "přátelé" velmi neradi, když si jich strážníci všímají. Z mnoha důvodů. Že respektují pokyny strážníků je vidět například v noci (nejlépe v zimě), kdy bez keců opustí vyhřátá místečka v čekárnách a podobně, přičemž dobře vědí, že je venku pořádná kosa.

K dojmu autora, že je kritizovaná novinka nelegální, se nebudu vyjadřovat - nejspíš bych se neudržel a byl bych hrubý, což jsem si v diskuzích k blogům zakázal.:-)

0 0
možnosti
MV

leather-man

9. 7. 2008 19:26
Re: Celá úvaha je založena

R^

0 0
možnosti
S

StanislavWiener

9. 7. 2008 14:46
Smekam, autore

Doporucuji na Titulku. Schvalne, zda me admini vyslysi :-) za clanek davam R^

0 0
možnosti
JA

jiand38

9. 7. 2008 13:29
Karma

to autor: výstižně napsáno

to Déžo: bohužel,nic jste nepochopil, tenhle článek není o ODS, ani o ČSSD ale o zneužívání moci a omezování svobody a je úplně jedno, jestli vyhlášku zakazující mi si koupit pivo do kelímku a vypít si je v parku vymyslel Franta Pravý nebo Pepa Levý

0 0
možnosti
D

Déžo

9. 7. 2008 13:14
to autor:

Nesouhlasím. Nechci na ulici ani ono lejno, ani opilce. Jenom to chce dopracovat veškerou návaznost. jak to, že to funguje v Anglii, kupř.? Tam byla místně i pokuta 1.000,-- liber a žádní kálející, volně pobíhající psi či opilí bezdomovci atp. se tam nevyskytovali? Proč asi? Protože ryba smrdí od hlavy. A když policiii vede Ivan Potěmkin, stát papá Tunel a Demoš Tupolánek, tak to potom tak vypadá. A místní zastupitelstva by takové právo mít měla, kdo jiný je lidem nejblíž?

0 0
možnosti
O

o.kostal

9. 7. 2008 19:35
Re: to autor:

ja napriklad na ulici nechci auta s malym zrcatkem a bez automatickeho parkovani. Nechci lidi, kteri chodi po leve strane. Chci poslusne otroky, kteri neohrozuji nic. Takze jim postupne budu ubirat prava, obhajim to bezpecnosti, oni si toho ani nevsimnou, vzdyt to sami chteji a jednoho dne se stado vzbudi s cipem v mozgu a ja budu mit totalni kontrolu a budu BUH !

Takhle nejak to myslis? Z duvodu bezpecnosti se zbavit postupne svbody? Jednou to tady jiz bylo !!!

0 0
možnosti
HB

zeto

9. 7. 2008 12:03
Hmmm....

Bohužel máte úplnou pravdu - naše vyhlášky mají za účel pouze buzerovat lidi, důvody jejich vzniku jsou často spíše osobní - jsem politik, ale protože nemohu navrhovat zákony, vymyslím alespoň nějakou vyhlášku, aneb "Já vám ukážu, kdo je tady pánem.". Naše zákony jsou pro postihování podobných škodlivých jevů dostatečné, ale neschopnost kontroly jejich dodržování pak vede k právě tomu, že kdejaký prudič, jež má tu možnost, vymyslí takovouto hloupost.

Mimochodem by mne zajímalo, jak by se prokazovalo, že pivo, jež mám v kelímku, je nealko. To bych chtěl vážně vidět. Myslím, že to zkusím.:-P

0 0
možnosti
O

ozdoba

9. 7. 2008 12:03
má pravdu předsedo.....

.... tak je to správné, pořádek musí být...... ( nadpor. Mazurek - Černí baroni )....R^;-DR^ 

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury