Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Johnsons5.5

31. 1. 2008 15:08
Je to logicke -2

Nikdy jsem si nezapalil na zastavce po zakazu. Ale takovi lide, kteri to nerespektuji me vylozene s**ou. Zakaz koureni v hospode je podle me dobry napad a ani v dobe kdy jsem kouril by mi nevadil. Neni to tak tezke vyjit ven a dat si ji na cerstvem vzduchu. Uvnitr budovy se to porad kumuluje a kumuluje a obleceni je pak na vyprani, protoze jen tak nevycichne. Nekurak ma sice moznost vyberu, ale asi tak z 5 hospod v cele republice, cely zbytek obsadili kuraci a co ma delat nekurak. Ma kvuli tomu prestat chodit kamkoli do hospody? Ja jsem si z koureni uhnal astma, tak treba me by to vadilo, protoze se pak celkem dusim. A co myslite. Do hospody jdu kvuli tomu jen 1 za rok, ale sel bych klidne vickrat. Ani si neuvedomujete jak by se zvysil priliv lidi do hospod. kuraku je 2.3 milionu, mensina. Treba tady v Brne v hospode Terc na Kolejni je naval, ze jim nestaci kapacity a to je nekuracka hospoda. O kousek naproti je normalni hospoda, kde se muze kourit. Tam se obsazenosti neda konkurovat.

0 0
možnosti

Johnsons5.5

31. 1. 2008 15:06
Je to ligicke -1

Je to jednoduse boj proti tabaku. S cigaretou se clovek nenarodil. Nedoplnuje si ji zadnou dulezitou slozku pro zivot do tela. Casy se proste meni. Ustava se da vykladat vselijak, protoze je velice siroce pojata. To by pak 1/2 zakonu s ni kolidovala. Mluvite o svobode, ze to omezuje cloveka. To bychom se zrovna tak mohli beztrestne obnazovat na verejnosti, kalet kam nas napadne. To by byla mozna svoboda, ale ja treba o takovou nestojim. V podstate kazdy zakon nejak omezuje cloveka. Jsou to nejake moralni zvyklosti, ktere jsou jen usazene ve spolecnosti, ale clovek si na ne zvykne. Bohuzel stat nemuze mit duveru, ze lidi budou dodrzovat nejaky eticky kodex, tak nezbyva nic jineho nez to nelibe dat prikazem-zakonem. Sam jsem byl kurak a nikdy jsem se nechoval tak sobecky k ostatnim jako 80% kuraku. Je fakt, ze je tam tech par lidi, kteri odejdou 5 metru daleko aby nikomu necoudili do obliceje, ale je jich malo a patril jsem k nim i ja po celych 5 let.

0 0
možnosti

PAUL

31. 1. 2008 9:58
Hospoda a Ústava

Podnikáním se část soukr. majetku hospodského stává veřejně přístupným prostorem. Tedy začnete prostřednictvím svého soukr. majetku vydělávat a vzdáte se po dobu podnikání části majetk. práv. Bez toho to nejde. Vstup do veřejného volně přístupného prostoru (ať už jsou to zam. nebo návšť.), v našem případě do hospody, nesmí být v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SPOJOVÁN S NUTNOSTÍ "DOBROVOLNĚ" REZIGNOVAT NA ZÁKLADNÍ, ÚSTAVOU DANÁ PRÁVA, v tomto případě s rezignací na ochranu zdraví. Čl. 11 Ústavy ČR. Když už se o ústavě mluví.

Omezení vl. práv jinde přijímáte bez problémů, diskuse se nyní vede o tom, zda jakákoli expozice

cigaretovým dýmem (ať už dlouhá nebo krátká)obsahujícím 67 typů rakovinotvorných látek a 2000 škodlivých chemických látek je či není zdraví škodlivá, tedy je či není v rozporu se základními, ústavou zaručenými právy. Zkušenosti a vědecké práce posl. 20 let říkají. ŽE JE VELMI AŽ DRAMATICKY ŠKODLIVÁ. Jen pr. Klaus to ještě neví

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

31. 1. 2008 8:52
.

Máte pravdu v tom, že zákaz kouření zavání omezováním osobní svobody. Já jsem pravicový liberál a přesto Vám tady říkám, že bych kuřáky z hospod vyhnal. Berte to třeba tak, že moje motivace je ryze sobecká.

Myslíte si, že když přijde do hospody někdo s hovnem na botě, že by bylo protiústavní ho vyhnat?

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

31. 1. 2008 9:04
Nepožadoval bych úplný zákaz,

mně by stačilo, kdyby architektura hospod byla taková, aby bylo možno do nekuřácké místnosti vejít přímo z chodby a nebylo by nutno projít přes zahulený výčep. A taky by bylo milé, kdyby hostinští dbali o dodržování zákazu kouření v mítnostech označených jako nekuřácké. I večer, když zrovna v hospodě žádný nekuřák není.

0 0
možnosti

David

31. 1. 2008 7:47
Uz jste

podepsal koalici s panem Jaklem z Hradu? Ten je stejnej demagog...

0 0
možnosti

Olga,Florida

30. 1. 2008 22:45
Zakaz koureni je proti duchu ustavy

Lidicky,vazne,zaridte si nekuracke podniky.Je to fakt super...Florida ma na to zakon a neni nad lepsi.Zijte zdrave a pokud si potrebujete zakourit...odskocte si ven.Jde o to si to zkusit a pak zvyknout.Je to vazne idealni... a hlavne...nesmrdite;-D!

0 0
možnosti

trada

31. 1. 2008 3:14
Re: Zakaz koureni je proti duchu ustavy

Idealni je dat si pivko, cigarko a pokecat s kamaradama.

0 0
možnosti

adéla

30. 1. 2008 22:25
jsem nekuřačka

ale  hon na kuřáky  je stejný ,jako v minulosti hon na čarodějnice. Můžou být přece restaurace kuřácká nebo nekuřácká,podle rozhodnutí majitele a já si muůu vybrat do které chci jít.Jsme svéprávní,dospělí lidé.

0 0
možnosti

Viper

31. 1. 2008 4:13
Re: jsem nekuřačka

Mnoho z Vas v Cechach jeste dlouho nebude "svepravnych".........;-D;-D;-D;-D;-D;-)

0 0
možnosti

Petr

30. 1. 2008 22:09
hospody...

Bude-li kuřácká/nekuřácká uvedeno na vchodu, pak ať je hospoda klidně kuřácká - to je pak v pořádku.

Nicméně restaurace (podnik, kam se jde člověk najíst) zásadně nekuřácká. Jako nekuřák si vyberu podnik, kde mi jídlo nezkazí cigaretový smrad (bohužel najít opravdu nekuřácký podnik není vždy jednoduché).

Nicméně - jsem pro úplný zákaz kouření na veřejnosti (tzn. když si někdo bezohledně zapálí mezi lidmi na chodníku - tedy nejen na zastávce, kouření na balkoně - pak člověk ani nemůže vyvětrat, apod.)

0 0
možnosti

velmi slabý kuřák

30. 1. 2008 21:26
2 oddělené restaurace

Představte si prosím,

že já jako majitel, zřídím ve svém domě dvě samostatné restaurace. Přímo u vchodu budou 2 velké cedule: Kuřácká a Nekuřácká. Perzonál i návštěvníci budou sedět přesně podle svého svobodného výběru, každý ve své restauraci. V nekuřácké nebude ani náznak kouře. Možná v létě u otevřeného okna tam bude cítit smrad z výfuků náklaďáků.  Ale i to  dokážu časem vyřešit klimatizací, pokud by to vadilo některým hostům. Udělám pro ně cokoliv, jen aby byli spokojeni.

V kuřácké budou taky všichni spokojeni, nikdo jim nic nevyčítá. Ani kouřící personál. Všichni chápou, že si ničí zdraví, ale to jejich celoživotní problém. S tím nic nenaděláme.

Bude mi nějaký nekuřák v nekuřácké části nadávat za to, že jsem nezakázal kouřit i v té vedlejší kuřácké restauraci ?

Jaký logický argument proti mě použije ?

0 0
možnosti

Petr

30. 1. 2008 22:13
Re: 2 oddělené restaurace

Určitě nadávat nebude. Rozhodně si ale dovedu představit, že se někdo bude domáhat popelníku v nekuřácké části nebo bude odklepávat popel na zem...

0 0
možnosti

mimina

30. 1. 2008 21:20
Pro autora

Jsem také za to, aby měl každý stejné práva. Takže pokud mohou kouřit ve Vašem domě, zřejmě jim dovolíte hulit trávu, šňupat herák, píchat si nějaký lahůdky do žil, nebo drobit extáze do pití. Jaký v tom je rozdíl? Proč respektujete zákon o drogách( mimochodem je mi záhadou, proč se z něho vytratili právě drogy jako cigarety nebo alkohol)? Mají snad mít jiné práva? Možná je to jako se zbraněmi, jsou různých velikostí a s různými ničivými účinky, ale jsou zbraněmi, pokud je tak použijeme, pokud budou ležet někde ve vitríně jsou jenom možná zajímavou věcí. Srovnání s auty je hodně často používané, ale možná Vám uniká základní a podstatná skutečnost - auta jsou i přes škodlivost a škody něčím užitečné pro všechny. Jak jsou užitečné cigarety? Možná, (třeba jako jsou dnes vánoce, nebo narozeniny, nebo jiné svátky ke slavení), kouření spojovalo ale byl to rituál a měl svá pravidla. Ty pravidla se vytratili a zbyl už jenom jediný zájem - zisk tabakového průmyslu a podezřívám i zdravotnictví.

0 0
možnosti

velmi slabý kuřák

30. 1. 2008 21:31
Re: Pro autora

Pane Bože , Ty to vidíš ????

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury