ČT a ČRo se trumfují, lhaní o Venezele překonalo Majdan

5. 03. 2019 15:11:39
Zdálo se, že lhaní třeba o Ukrajině v časech fašistického majdanu nejde překonat. Ale ČT a Český rozhlas se rozhodli sami sebe trumfnout ve lhaní a překrucování faktů o Venezulele.
Cíl je jasný - podpořit nedemokratický a protiústavní puč vedený spolupracovníkem americké CIA Guaidoem. Jde, jak jinak, o ropu a dlší zdroje, které kdysi prezident Chavez znárodnil americkým firmám. To se neodpouští.

Jsme přitom svědky standardního modelu americké agrese, vyzkoušené a realizované fakticky ve všech zemích Latinské Ameriky.

I proto drtivá většina Latinoameričanů miluje gringy - amíky asi tak, jako my nacisty. Byť kolaborant za peníze se najde vždy a všude.

Američany chápu - jde o prachy. Smutné je, že české lhaní a kampaň proti demokratické vládě Venezuely nemá v Evropě obdobu a děláme ho zdarma.

Bolívarovská revoluce, kterou zahájil Chavez, přitom zlepšila životy milionům lidí a prokazují to jednoznačně statistiky - včetně indexů o podvýživě nebo úmrtnosti dětí. Mnoho mýtů vyvrácených najdete např. zde: http://www.bolivar.wbs.cz/Myty-a-lzi-o-Venezuele.html

Další rozepsal Štěpán Kotrba zde

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ted-zbyva-jeste-poslat-do-Venezuely-komando-CIA-Stepan-Kotrba-vyvraci-zasadni-omyly-hlavniho-nazoroveho-proudu-569790

Ano, Venezuela se poslední desetiletí potýká s rostoucími potížemi - šrouby venezuelské ekonomike ovšem utahují USA, ať už přímo či nepřímo, ale ve všech myslitelných směrech - od teroristických útoků, sabotáží, pokusů o ozbrojené převraty, až po ekonomické sankce, blokády atd. A k tomu přidejme štvavou propagandu, která po desetiletí občansky a politicky destabilizuje zemi a rozeštvává společnost.

Britský The Guardian o tom např. napsal:

ada nezávislých expertů, včetně poradce OSN pro lidská práva Idrisse Jazairyho a Alfreda de Zayase, který se v loňském roce stal prvním zpravodajem OSN, který pobýval ve Venezuela 21 let, výslovně uvedl, že USA používají sankce jako metodu hospodářské války proti Venezuele a že je to důvodem hospodářské a humanitární krize, které země čelí.

Začátkem tohoto měsíce de Zayas uvedl, že “toto konání lze klasifikovat jako " úmyslné zabití, vraždu, je to zločin proti lidskosti a mohl by být přezkoumán podle článku 7 Statutu Mezinárodního trestního soudu.

více zde. https://www.theguardian.com/world/2019/feb/25/us-hypocrisy-on-venezuela-sanctions

„Když říkám, že silná vlna emigrace z Venezuely je provázána s ekonomickou válkou, která je proti ní vedena skrz sankce, tak to lidé neradi slyší. Jsou zvyklí na jednoduchá vysvětlení jako ta, že socialismus selhal. Sankce Spojených států jsou dle mezinárodního práva nelegální. Nebyly posvěceny Radou bezpečnosti OSN,” řekl de Zayas v rozhovoru pro The Independent. Jedenasedmdesátiletý, nyní již bývalý zpravodaj také navrhuje, aby se sankcemi zabýval Mezinárodní trestní soud.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zpravodaj-osn-prekvapil-sankce-proti-venezuele-zlocin-proti-lidskosti-jak-stredovek-65046

The Guardian také informuje, že “navzdory ničivému dopadu amerických sankcí na venezuelskou společnost je nejnovější index lidského rozvoje (2018) UNDP, který kombinuje měření délky života při narození, vychozených ročníků ve školách a hrubém národním důchodu na obyvatele ve Venezuele vyšší než v Brazílii nebo Kolumbii.

"Hodná" Kolumbie je přitom ukázkovým příkladem totality poslušné USA a proto nevadí ani vraždění politckých odpůrců, komanda smrti, bída, korupce nebo fakticky neřešená produkce drog. Tady ovšem narážíme na protichůdné zájmy - USA samozřejmě drogy vadí, na straně druhé se CIA naučila některé drogové kartely využívat jak pro boj s odpůrci, tak pro financování některých svých tajných aktivit (např tady http://wertyzreport.cz/clanek/strucna-historie-zapojeni-cia-do-obchodovani-s-drogami).

Odporné lhaní a překrucování ve prospěch Severoameričany řízeného pučisty překračuje myslitelné meze. A je zdánlivě nepochopitelné, že mezi českými novináři se nenašel v mainstreamu kritický hlas. O to větší dík lidem jako je Terka Spencerová, Štěpán Kotrba, Jiří Hájek a pár dalších.

Tady už nejde o Venezuelu, ale o nás - prohnilost, poplatnost a propagandna českých novinářů na novém vrcholu snese srovnání snad jen s protektorátní proněmeckou novinařinou, kdy roli řídící ideologie nacistického Německa převzal současný Němci řízený Brusel.

Roli tu hraje i nebývale nízká profeisonální a intelektuální úroveň stávajících novinářů. Věřím, že velká část dokonce věří tomu, co píše, říká - ale ve svobodných médiích by neměl co dělat hlupák, co si neověřuje fakta, nehledá souvislosti a neumí přijmout i fakta, která se mu nehodí do jeho obrazu .

̈To, že tam tito hlupáci sedí a denně tvoří bláboly poplatné svému zkreslému vidění světa, je skutečnost k zamyšlení - cui bono, komu jsou nekritičtí troubové v redakcích užiteční?

Co dělají odpovědní členové nejrůznějších mediálních rad, co mají ze zákona kontrolovat dodržování zákonů, které veřejnoprávním médiím obkjektivitu a nezkreslování faktů nařizují?

Sedí a mlčí? Ano - většina sedí a drží pusu a krok.

Tam, kde nejsou objektivní a svobodně šířené informace, tam, kde vládne jen propaganda, tam končí jakákoli demokracie. Jde jen o jinou, skrytější formu totality.

Za třicet let budování demokracie jsme se dostali do roku 1940.

Aniž by to většině našich inteltuálních elit, bojovníků za demokracii a svobodu jakkoli vadilo. Ona ta totalita zřejmě ani tak nevadí, jen musí být “naše”.

Autor: Jaroslav Novák | úterý 5.3.2019 15:11 | karma článku: 43.51 | přečteno: 3730x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.41 | Přečteno: 435 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.83 | Přečteno: 1270 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 443 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 261 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4148

Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...