Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Němci ČR dluží10 000 miliard, vláda je nechce

Německo nám dluží víc než deset tisíc miliard za náhradu válečných škod a tyhle náhrady nejsou promlčené ani odpuštěné. Reparace nijak nesouvisí s majetky odsunutých Němců.

Reparace jsou odsouhlasené všemi stranami a Německo zahájilo splácení. To, že zaplatilo pouhá 4%, je dané jen liknavostí vlád ČR. 

Ministr zahraničí Petříček před pár týdny poslancům SPD písemně potvrdil, že na reparace máme nárok, ale ČR je žádat nebude. 
Proč? 
Dovolím si citovat z vyjádření: ..rozhodnutí válečné reparace vymáhat je otázkou politického rozhodnutí vlády, která by takovýto postup v žádném případě nepovažovala za šťastný s ohledem na jeho nepředvídatelné důsledky a na skutečnost, že by narušilo celkové klima vzájemné důvěry panující v Evropě v posledních desetiletích. "
Pan ministr v závěru dopisu kulantně vyjádřil to, co nelze říct nahlas. Chtít peníze, tak prostě Merkelovou nase..eme

 
I my jsme museli reparace zaplati, tak proč Němci ne?
Neznámým faktem je, že Československo po 1. sv. válce bylo velmocemi donuceno platit část reparací za Rakousko-Uhersko. Naši politici vyděračské podmínky “spojenců” přijali. Byla to daň za naši samostatnost.  A zaplatili jsme už před válkou do puntíku všechno, celých 5 mliard tehdejších korun.
Méně se také ví, že Němcům reparace sice odpuštěny nebyly, ale Američané přišli podvakrát s plány na odložení a snížení splátek (včetně půjčky) . Cílem byl výhodný obchod s USA , kde část politiků, VIP a byznysmenů (Ford, Busch aj) finančně, morálně i politicky zprvu podporovala  Německo a později Hitlera a nacisty, jako bojovníky proti židovstvu a Rusům, takže ihned po nástupu k moci mohl Hitler bez následků přestat platit reparace úplně.
Odklady se odkládaly až tak, že přebohaté Německo poslední splátky za reparace z první války doplatilo v říjnu 2010. Konečnou splátku 1, 7 mld Kč, 92 let po válce, Němci dokonce zaplatili soukromým finančníkům, kteří státní pohledávky odkoupili.
Jinými slovy - když se chce tak to jde.  Když spojenci chtěli, tak Češi reparace zaplatili. Hitlera samozřejmě nutit nešlo - potřeboval naopak ekonomickou i politickou pomoc, protože Američané i Britové s ním počítali jako se spojencem, který zaútočí na Sovětský svaz. Britové navíc krákozrace využívali Hitlera k oslabení Francie . Francouzské spojenecké dohody a síla na kontinentě byly skutečný důvod mnichovské zrady Britů - ne mýtický apeseament, což je už jiný příběh. 
Reparace po druhé světové válce Německu nařídili Spojenci na jednání v Paříži a následně znovu, v rámci tzv. Postupimských dohod, které Němci přijali a podepsali. Nejde o žádné vypověditelné smlouvy - jde o nezpochybnitelné nařízení mezinárodního společenství, o kterém Němci nemohou diskutovat. Na válečné zločiny se nevztahují žádné národní ani mezinárodní promlčecí lhůty. Škody, které Němci způsobili, jsou nejen bez debat, ale beze sporu jsou tak nedozírné, že v praxi není přiměřená žádná výše náhrad.
Naše uznané pohledávky činily v r. 1945 360 miliard Kč v hodnotě roku 1938 - jen čistý úrok 4 procenta ročně dělá k dnešku sumu přes 1500 milard dnešních korun, ale v tom nejsou samozřejmě úroky z úroků.  (cca  8500 je minimální přepočet hodnoty Kč z roku 1938 na dnešek)
V  pohledávkách jsou zohledněny pouze minimální materiální škody a ne všechny. I tady těsně po válce se projevila opětovná proradnost západních spojenců, kteří nechtěli reparacemi  ve skutečné výši pomáhat Československu, která spadlo do sovětské sféry vlivu. 
Utrpení, masové vraždění nikdo samozřejmě nevyčísloval. Můžeme být s Němci přáteli a bezesporu těm současným neklademe vinu za zločiny předchozích generací. Na straně druhé v každé zemi platí, že ten, kdo přejímá dědictví, přejímá nejen aktiva, ale také pohledávky. 
Každý, kdo měl exekuci ví, jak krutě nastavěný máme systém - z dluhu v řádu destikorun a stokorun za pokutu nebo poplatek v nemocnic,i jsou rázem statistíce. Lidé za nesmyslné šílené pokuty přísudky, poplatky a úroky končí často na ulici, zbavení veškerého majetku, včetně bydlení pro rodinu. 
Ti, co problém neznají, mají jediný argument - dluhy se mají platit. 
Fajn, s  tím se nedá nesouhlasit. 
Ale právo by mělo platit pro každého - nejen pro žebráky z ulice, ale i pro miliardové dluhy velkofirem a zcela nepochyně i pro jeden z nejbohatších států planety, Německo.
Vláda nemůže dluh odpustit.
Nikdo krom skutečných věřitelů nemá právo dluh Německu odpustit. Tím věřitelem není žádný premiér, žádná vláda, ale celá země - stát a národ. 
Reparace nejsou majetek žádné vlády, žádného politika a nikdo z nich nemá právo se jich vzdát a obrat o majetek celý národ. 
O co jde?
Němci například ukradli československé zlaté rezervy  a všechny naše valuty. Konkrétně 23 tun zlata. Oloupili české banky a české průmyslové podniky, vyloupili a přisvojili si český moravský a židovský veřejný i soukromý majetek. Němci zabrali ihned po okupaci veškerý majetek československé armády atd atd.Co chceme vzkázat tisícům popraveným, kterým automaticky ukradli Němci věškerý majetek a ožebračili jejich rodiny.  Je to v poho, ať si váš majetek Němci nechaj? Nejsme jako oni - odpustíme vraždu a co nakradli ať si nechaj potomci vrahů - potomci okradených, vražděných a mučených to nepotřebují. 
Kolik odbojářů, kolik nevinných umučených obětí by s tím souhlasilo? 
Má právo za ně kdokoli cokoli odpouštět?
To právo nemůže mít nikdo. 
Životní úroveň za naše 
Německé HDP z hodně velké části tvoří výnosy z investic, které Němci mají po celém světě. Po celém světě investovaly německé vlády prostřednictvím svých podílů v soukromých firmách i naše peníze a to samozřejmě i do ČR a díky tomu mají důchody, na které jim vydělaly ruce dělníků a hlavy inženýrů firem po celém světě. 
Němci neinvestovali nikdy primárně do ČR, ale investovali do sebe - tedy aby investice vydělávaly jim. 
Bezesporu to je správný přístup a Němci pro Němce dělají maximum. 
Ten samý přístup si od svých vlád ale zaslouží i čeští občané. 
Německá vláda ústy kancléře Kohla ihned po podpisu Českoněmecké deklarace vyvrátila jakékoly pochyby o majetku sudetských Němců - Kohl ihned  po podpisu médiím řekl : „Majetková otázka zůstává přirozeně otevřená.“ 
Zcela opačně po celá desetileté vykládají deklaraci české vlády - snaží se veřejnosti namluvit, že deklarace ukončila debatu o majetku jak sudetských Němců, tak i válečných náhrad. Sprostý podvod spočívá v pokusu namluvit nám, že jsme se vzdali reparací výměnou za nevrácení majetku odsunutým Němcům. 
Což je historicko právní nesmysl. 1) deklarace není závazná mezinárodní smlouva, ale politické prohlášení. 2) Československo jako signatární stát Pařížské reparační dohody mělo nejen právo německý majetek na svém území konfiskovat, ale bylo to dokonce jeho povinností, která pro něj z dohody vyplývala. ČSR přijala závazek, že přijme opatření, aby zkonfiskovaný majetek se nemohl vrátit do německých rukou. Hodnotu tzv. sudetoněmeckého majetku nemusela republika odpočítávat od svého reparačního účtu. 3) V dohodě o suverenitě Západního Německa, přijaté v Paříži 23.10.1954, se stanoví (kapitola 6, čl. 3), že Spolková republika Německo nesmí vznést žádný majetkový nárok vůči zemím vítězné koalice, mezi nimiž je tehdejší Československo výslovně jmenováno. Platnost tohoto ustanovení byla znovu potvrzena ve smlouvě o sjednocení Německa z roku 1990.
Určitě se nám nelíbí, že Československo museli opustit i okradení slušní Němci, ale vinu nesou ti, kdo pár let předtím vyhnali nejprve slušné Čechy z takzvaných Sudet a ti, kdo následně obsadili a vykrádali celou naší zemi.
Svůj dluh také Němci nikdy nezpochybňovali - pouze placení odkládali pod nejrůznějšími záminkami - tu čekali na sjednocení Německa, protože dlužník je jen jeden, tu konkrétně u nás čekali na odloučení Slovenska, protože Slováci byli na straně poražených. 
A pak nepochybně čekali na lidi, co budou zrazovat zájmy své země.
Opravdu, pozoruhodné je, že válečné reparace od Německa oficiálně Němci nikdy nezpochybňovali, to dělali vždy jen Češi. 
Nebo ti, co se za ně vydávali? 
To je vlastně jedno. Za náš národ mluvit přece nemohou, natož za něj dělat účty.
Co s tím, drazí spoluobčané?
Zkusme je z toho omylu vyvést a žádejme to, co je naše.

Autor: Jaroslav Novák | čtvrtek 24.1.2019 8:30 | karma článku: 46,25 | přečteno: 24308x
  • Další články autora

Jaroslav Novák

Nejčastější lži o výhodnosti EU a o čem se nemluví

Víte, že členství v EU je podle mnohých ekonomů ze všech zemí nejméně výhodné pro ČR a že cílem projektu podle představitelů Bruselu je oficiálně likvidace národních států?

23.5.2019 v 14:49 | Karma: 31,41 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

Je problém zhanobený sněmovní pult nebo banda zlodějů v Parlamentu?

Smrt Vondráčovi. Kdyby se svlékl a pořvával v pravoslavném kostele, dostal by medaily Václava Havla jako Pussy Riot. Kdyby zhanobil prezidenstskou standardu, byl by hvězda ČT. Ale zhanobit pultík ve sněmovním sále? To je prasárna.

7.3.2019 v 17:20 | Karma: 42,75 | Přečteno: 2493x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

ČT a ČRo se trumfují, lhaní o Venezele překonalo Majdan

Zdálo se, že lhaní třeba o Ukrajině v časech fašistického majdanu nejde překonat. Ale ČT a Český rozhlas se rozhodli sami sebe trumfnout ve lhaní a překrucování faktů o Venezulele.

5.3.2019 v 15:11 | Karma: 43,52 | Přečteno: 3730x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

Krutý vtip Miloše Zemana: Volím ČSSD

Mnoho politiků přemýšlí jak sebrat konkurenční partaji hlasy. Miloš Zeman s genialitou sobě vlastní na to přišel. ČSSD zbývá nějakých 5 procent voličů, kterým nevadí promigrantská politika ČSSD ani podpora banderovců.

1.3.2019 v 15:01 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1252x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

ČT naplno dezinformuje - tají naše odposlechy pro USA

Rozběhla se mediální válka s čínskou Huawei, protože její technologie pomáhají čínské špionáži. S nadějí jsem čekal, že třaskavé téma média zanalyzují a zveřejní informace o tom kým a jak jsme sledovaní a to ze všech stran.

14.1.2019 v 11:50 | Karma: 43,97 | Přečteno: 4993x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...

Prodej stavebního pozemku 2 000 m2
Prodej stavebního pozemku 2 000 m2

Konečná, Vratimov - Horní Datyně, okres Ostrava-město
3 800 000 Kč

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury