Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PeTaX

7. 5. 2012 8:39
Tahle věta je nesmyslná:

"Takový systém je kombinací komunismu s kapitalismem - lidé žijí ve společné komuně velmi solidární, ale jisté tržní principy jsou zachované - každý práceschopný člen dostává benefity jen za práci."

Tam není ani stopy po komunismu, ale jedná se naprosto ryzí kapitalismus. To že lidé žijí ve spolku nemá s komunismem pranic společného!

0 0
možnosti

EmilioX

6. 5. 2012 15:26
překvapivé...

Dobrý den,

je pro mě překvapující, že ještě nikdo nezareagoval.

Možná je to tím, že hodně lidí v čas zveřejnění ještě spalo po sobotním večírku.

Spíš mě ale zaráží to, že nezareagoval nikdo z těch tří stovek lidí, kteří si Váš článek dosud přečetli.

S přáteli z mého okolí (převážně Plzeň) vidíme velmi mnoho Vámi popsaných věcí podobně. Problém ale je, že takto smýšlející mí přátelé, ač bych řekl, že jich není málo, nejsou iniciativní k jakémukoliv činu. Pouze komentují zprávy z novin, velmi často bystře, jindy zas zbytečně ostře, ale k činnosti se nikdo nemá. Podobně, jako píšete v závěru článku o občanské angažovanosti - to dnešní společnost dle mého názoru postrádá.

1 0
možnosti

Lukoid

7. 5. 2012 12:09
Re: překvapivé...

Dobrý den, naprosto přesně jste to vystihl - iniciativa k akci, to je to, co lidem chybí. Kupodivu jsem také z Plzně a mám kolem sebe dost lidí, kteří mají podobné názory na aktuální situaci, ale také mají rádi pohodlí, tudíž nějaká aktivita, dokud se toho nějaký tahoun neujme, nehrozí. Jsem vůči tomu skeptický, protože historie ukazuje, že jsme národ, který více remcá než koná (a ze zkušenosti to mohu potvrdit). A navíc, pokud už k něčemu skutečně dojde, neaktivní lidé se konečně přidají, ale akce nedopadne pozitivně, jsou schopní se pak vůči tahounům obrátit zády. Připos*anost je to, proč to tady vypadá, jak to vypadá, proč máme vládu, kterou máme. A zřejmě, bohužel, právem...

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury