Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gwendolyn!

8. 3. 2012 3:17
No, nebude to prvni ani posledni ostuda v Kocourkove

:-)

Je skutecne skoda, ze se likviduji vzpominky na Schindlera, vzpominky na valku a na cloveka, ktery pomohl, at uz jeho motivy byly jakekoliv. Misto spravovani pamatek a mozny turisticky prumysl se vsak radeji resi obludny blob ci jine desive stavby. Kdo se z minulosti nepouci, je nucen ji opakovat.

1 0
možnosti

Camino.

8. 3. 2012 1:06
Diky, Vecernicku!

Ma takovy neprijemny pocit, kdyz ctu prispevky, cim to je, ze Schindler je znamy po celem svete a komancum se to proste nehodilo a lide dnes nemaji zajem? Nejde o turismus, jde o to, ze lide z celeho sveta by takove muzeum navstivili, vsude jinde je zajem, jen u nas ta stagnace. Minuly rok jsem v Kanade videla hru "Inside Hana's suitcase", hra je znama i v Japonsku, kazdy tam vi, ze Hana Bradyova pochazela z Moravy a co na to my?:-(

0 0
možnosti

boretice

7. 3. 2012 12:33
Nenech se naštvat

Příspěvek Jardy Niováka Večerníčka opět vybudil českého anonymního hrdinu k urážkám a poťouchlostem. I díky těmto duševním gerojům jsme tam, kde jsme. Jardo, máš mou podporu.

1 0
možnosti

Lucie Paceltová

7. 3. 2012 12:03
Dobré, ale vážně si hlídejte ty strašné překlepy a chyby...

0 0
možnosti

Old Nord

7. 3. 2012 10:52
Trochu vami lomcovali emócie

Emócie ľahko pochovajú sebalepšiu myšlienku. Nablblí sme možno všetci, každý trochu ináč, no radšej si to nechajme pre seba :-)

K veci. Ak v Jeruzaleme niečo vedeli, tak to vedeli na 100%. Schindler bol zaradený medzi spravodlivých už v roku 1962. Takže Spielberk nič nevymyslel, iba spopularizoval.   Asi najlepšie info  http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005787   alebo   http://www1.yadvashem.org/yv/en/righteous/stories/schindler.asp

Aby ste v tom neboli sami aj na Slovensku sa viacej-menej stavali ku svojim hrdinom odmietavo. Evanjelický farár V. Kuna (1904 - 1996)  zachránil 26 židovských detí a najvyššiu poctu od židov - Spravodlivý medzi národmi  dostal už v roku 1972. Tak či tak sa o ňom mlčalo, komančom nebol po chuti, veď farár... mnohí ľudia o ňom nevedeli vôbec nič. Čestné občianstvo v rodnom meste dostal až v roku 2010.

1 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

7. 3. 2012 10:39
Největší pitomost tohoto režimu

je lákání turistů někam. To děláme 20 let a výsledek je vidět - s výjimkou pár trhovců a pouličních prodejců neprosperuje nikdo a stát má dluh jako prase. Strčte si svého Šinfdlera za klobouk, Večerníčku Rv

1 0
možnosti

vecernicek

7. 3. 2012 11:06
Re: Největší pitomost tohoto režimu

1) Popdstatou ne neúcta k někomu kdo zanechal silný morální odkaz

2) Turismus v koncentrované podobě mi vadí taky.

3) Trhovci a turisté nesouvisí - ve svitavách máme plné náměstí vietnamských krámků s čínskými šunty i bez turistů

4)Rozumná míra domácích i zahraničních návštěvníků ppřináší prosperitu - a otevírá dveře do světa. Telč v létě v turistické sezóně vypadá o moc líp než v zimě - a to s trhovci. Místní z turistů prosperují a když se jich zeptáte co jim vadí - nesjou to turisté ale právě zimní mrtvá sezóna.

Nechat zničit památku, která má význam historický kulturní i ekonomický múže jen hlupák. Hájit takovou hloupost ani nelze.

1 0
možnosti

košťálka

7. 3. 2012 10:14
Proč to píšete nám?

Tady vláda a naši vrchní papaláši nečtou-proč jim nenapíšete odvážný dopis přímo? Vy "nablblý" Čecháčku, kterého prarodiče vyhnali a okradli slušné Němce, proč se nějak materiálně neangažujete-evidentně máte mezi Němčoury dost přátel a z Vašich postojů se dá dost pochybovat o Vaší národnosti. Co se týká okradení chudáčků v 45, to mě nedojímá-naši byli vyhnáni, biti a okradeni v roce 38;-€

1 0
možnosti

vecernicek

7. 3. 2012 11:11
Re: Proč to píšete nám?

Asi vám došla ve slabikáři písmenka - na závěr právě pro Vám podobnou "yntelygenci" doplňuju co hodlám dělat - jednám s krajem obcemi a s potenciálními donátory. Na vlastní náklady a bezesporu přidám nejen peníze ale půjdu i míchat maltu až se začne objekt opravovat.

Moje národnost je jako vaše - jsem člověk z planety Země. Na rozdíl od Vás mě dojímá každá nepsravedlnost - nejen ta která se stala mě. Násilím a mstou na nevinných se nikdy žádná nespravedlnost nenapraví - jen přibyde nová.

3 0
možnosti

Stará kára

7. 3. 2012 10:01
Podle vás jsou Češi 'nablblí'?

A vy: jste Čech?

1 0
možnosti

jendazmoravy

7. 3. 2012 9:27
Víte, co je zajímavé?

Že Schindlerovu "slávu" vyrobil Spielberg! Prostě dobrý filmař udělal film a podle filmu se učí i děti ve školách a vede se mohutná propaganda v Jad Vašem! Tomu říkám úspěch.

Nebylo by vhodné, aby třeba Francouzi neprohlásili "spravedlivým Francouzem" třeba Dartagnana? Vždyť o něm je taky natočeno dost filmů, jak zachránil královnu.

2 0
možnosti

Stará kára

7. 3. 2012 10:02
Re: Víte, co je zajímavé?

;-D;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS