Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pilsener

10. 3. 2008 16:22
Pivo

Je to bohužel tak. Nedávno ještě vyšla Abeceda piva od autorů Večerková - Kiss, což je jen heslovitý přehled průmyslových a restauračních pivovarů bez hlubšího vhledu a jinak nic, nic, nic. Třeba Encyklopedie pivovarů jižních Čech od Pavla Jákla byla odložena až na konec roku 2008. Navíc tu chybí renomovaná a respektovaná osobnost ala M. Jackson, která by se mohla pivní publicistice věnovat naplno.

Nicméně si nalejme čistého piva - máme tu pivní servery pánů Kočky, Kodedy a Chodory, Pivního kurýra a Pivní magazín (ten má ovšem podivnou distribuci, proč jej neseženu v Plzni?), minipivovary nám přibývají, takže to není úplně nejhorší. No a ti ostatní, nechť si pijí eurosodovky od velkovýrobců a žijou v bludu, že právě nápoj podobný pivu je to nej.

Dej Bůh štěstí! :-)

0 0
možnosti

alex hart

10. 3. 2008 16:19
Odborná neznalost

Nedostatek odborných znalostí bohužel provází i řadu jiných publikací. U odborných knih to sice možná není tak časté, ale v běžném periodickém tisku ano.

A tak běžně nacházíme nesmysly historické, technické, ekonomické, fyzikální i jiné.  Bohužel je to tak.

Přesto (anebo právě proto)  chápu pobouření autora článku.  V monotematické odborné publikaci by věcné chyby vůbec neměly nastat. Vždyť každý odborný text by měl mít svého odborného lektora.  Ale oni asi vydavatelé dnes na kvalitu vůbec nehledí a zajímá je jen množství titulů, výtisků a zisk.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS