Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kadel

16. 2. 2008 19:57
teď jsem

vás viděl v bedně, je to problém, ale testy dna, no nevím

0 0
možnosti

fix

8. 2. 2008 13:11
fuj

Jeden takový sociální pomocník celé dny štěká a vyje u nás v paneláku.O obesraných schodech, chodnících a trávnících ani nemluvím.Chápu, že psi za to nemůžou, ale lidi - bezpsiskoví lidi - taky ne.Chov psů ve městě umožnit až po písemném souhlasu všech nájemníků v domě či sousedů s klauzulí, že hafik půjde do buřtů, bude-li prudit okolí.Poté, co jsem si chřipku léčila radši v práci, protože ve vlastní posteli nešlo zamhouřit oka, nejsem Marta Kubišová ani náhodou.

0 0
možnosti

erinn

6. 2. 2008 23:31
psi za to nemůžou

v new yorku je spousta psů a s..rou na chodníky, v dublinu je spousta psů a činí taktéž, neméně psů je v londýně...leč lidé chodí vybaveni lopatičkami či pytlíčky a poctivě po svých mazlíčcích uklízejí. Jestlipak víte proč...že by byli čistotnější než češi? Omyl...nejsou, ale mají daleko větší respekt k nařízení než češi, a to proto, že za hovínko na chodníku hrozí pokuta, a dost velká...a ten strážník nebývá daleko a bez milosti tu pokutu tomu hříšníkovi dá...U nás strážníka aby svíčkou v pravé poledne pohledal...a kde není soudce...Takže to není ve psech, ať už je někteří z diskutujících nenávidějí jakkoliv, je to v lidech.  Zákazem psů ve městech docílíte jedině toho, že bude po našich luzích a hájích pobíhat spousta bezprizorních psů...to v "lepším" případě, v tom horším to náš spořivý český človíček vyřeší sekerou či jiným ostrým nástrojem. Vždyť je to přece jenom zvíře, ne...tak co.

0 0
možnosti

pawwluska

6. 2. 2008 19:37
Noo..

No já nemůžu z reakcí klasických pejskařů,naštěstí je jich v téhle diskuzi i přes moje očekávání celkem málo.Jen jaksi nemohu z tvrzení, že lidé vůůůbec nechčijou na ulicích a veřejných prostranstvích.V prosinci jsme šly s kamarádkou na autobusovém nádraží v Plzni,a jak jsme šly takovým tím podchodem kde se to pak na obou stranách rozděluje do uliček se schody na jednotlivá nástupiště,tak v jedněch těch schodech stál důchodce,na první pohled docela normální člověk,a zcela nepochopitelně chcal doprostřed schodů po kterých chodí stovky lidí.Na druhou stranu někteří pejskaři jsou fakt čuňata.U naší školy je park,bylo by to moc krásné místo pro trávení volného času, jenže když odbočíte z cesty na trávník,tak nemáte kam šlápnout, doslova na každém kroku je psí hovno.Oni to tam prostě nechají.A přímo před jejich očima je ohnutá cedule zákazu venčení psů pod pokutou.A my to tam pak vyšlapáváme;-€

0 0
možnosti

Los evropský

6. 2. 2008 16:44
Podivné?

Srovnávat chov psů a hlodavců je prý podivné. Srovnávat chov psů a mimin prý podivné není. Doporučuji vypracovat studii na téma "Změny lidské psychiky a hodnotového žebříčku v závislosti na chovu živočišného druhu Canis lupus familiaris"

0 0
možnosti

moara

6. 2. 2008 17:21
Re: Podivné?

Dobrý nápad! Výsledná zjištění by možná byla velice zajímavá...;-)

0 0
možnosti

Šimek

6. 2. 2008 9:21
Psí poplatky

Potraviny čeká další zdražení, nejrychleji se do roku 2010 budou zvyšovat ceny mléčných výrobků, pečiva, masa - ALE - očekává se i zvýšení poplatků u lékařů.  JEN ti psi jsou hájení, na poplatky nikdo nesmí sáhnout. Jejich výše je politicky citlivé místo, ale páni politici, my do těch hoven (extrementů) šlapem ! Prosím nasaďte takovou výši poplatků, aby bylo zřejmé, že pes ve městě je přepychem. Díky, konstruktivní dědek. 

0 0
možnosti

Los evropský

6. 2. 2008 10:17
Re: Psí poplatky

Souhlas s p. Šimkem. Dokud nebude nad slunce jasnější, že mít psa ve městě je luxus, nic se nezlepší. Po zvýšení poplatků na nějakou "nehoráznou" výši by se hned ukázalo, kdo je milovník a kdo není. Vsadím se, že by útulky praskaly ve švech a za Prahou by v lesích  úpěly desítky uvázaných miláčků s přelepeným čumákem. Zároveň nasadit vysoké pokuty v řádech desítek tisíc pro ty, kteří si svého psa přihlásí u příbuzných na venkově a pak s ním několikrát denně promenují v Praze. Argument, že chudáci penzisti nikoho jiného než toho psa kolikrát nemají, neobstojí. Potkan, kocour, morče atd. může být také prima společník, který si ovšem doma chodí do bedýnky a neobtěžuje blízké ani vzdálené sousedy (to platí, pokud počet zvířat nepřevyšuje počet 3 - ono 12 koček v 1+1 také není žádný med).Opakuju již řečené - i kdyby všichni platili, sbírali, atd., neřeší to problém tekutin - ty proch*cané rohy, chodniky, parky, běžte si čuchnout, když do toho zaprší, nebo když dlouho neprší...

0 0
možnosti

Sampis

5. 2. 2008 19:49
To je

zase článek. A diskuze je taky výživná. Všimli jste si toho, že vlastně nikdo tu neřeší žádný problém, ale jen vymýšlí zákazy, příkazy, pokuty a vůbec represe? A zamyslel se zde někdo nad komplexním řešením? Jediné s čím musím souhlasit je, že radnici tyto problémy nezajímají.

A jaká jsou tedy možná řešení? Je to samozřejmě komplexní problém, jako ostaně většina. Prvotní by samozřejmě měla být místa určená pouze pro venčení a vyběhání psů a to v dostatečné hustotě.  Tato prakticky neexistují. I zde by byla samozřejmě povinnost exkrementy sbírat, nicméně úklid ponechaných exkrementů by byl jednodužší. Dostateční hustota odpadkových košů (toto se netýká jen psích exkrementů) se sáčky, jejichž zásoba by se hlídala a pravidelně doplňovala. Na některých trasách jsou od sebe jednotlivé odpadkové koše vzdáleny kilometry od sebe. Určitě by neuškodila nějaké ta informační kampaň. Nakonec represe. Vyhláška o znečištění města existuje a pokuty také. Takže je jen na MP ji naplňovat.

0 0
možnosti

pawwluska

6. 2. 2008 18:08
Re: To je

oni totiž radnici nezajímají téměř žádné problémy občanů- jako u nás v Plzni, jeli jsme ráno jednou nejmenovanou ulicí,kterou každý den jezdíme do práce a do školy,a myslím každé úterý nebo středu tam jezdili popeláři-popelářské auto zabralo celo polovinu ulice,a vznikaly nehorázné zácpy. Když jsme volali na magistrát,tak pracovníka nějací popeláři vůbec nezajímali, že prý si to musíme domluvit s obyvateli té ulice, že si objednali odvoz odpadu na půl osmou ráno oni,a položil nám telefon

0 0
možnosti
JB

valiant123

5. 2. 2008 11:44
pes do města nepatří

0 0
možnosti

moara

6. 2. 2008 16:49
Re: pes do města nepatří

Souhlas!

0 0
možnosti
PV

vodic

5. 2. 2008 10:33
Skvely napad...

Skvely napad a jen doufam, ze se Vam ho povede prosadit R^

P.S: Jsem pejskar.

0 0
možnosti

Pražský chodec

5. 2. 2008 10:11
Boj proti znečištění vzduchu

Boj proti znečištění vzduchu - tím myslím kouření,    nabírá v poslední době  až nesmyslné obrátky.  Údajně ta cigareta strašně smrdí a ničí zdraví ostatním lidem.

Smradlavé psí ho..o sise smrdí na chodníku i na botách ale zase neničí nikomu zdraví ( zatím).

Tak se tím naši radní zabývat nebudou.

A majitelé velkých psích telat to vědí  a tak se Vám vysmějí do ksichtu, když je slušně upozorníte na půl kilovou hnusnou hromadu výkalů.

Omlouvám se předem všem slušným pejskařům. Těm nepatřila moje hrubá slova.

0 0
možnosti
JT

killy

5. 2. 2008 10:18
Nemáš se z 98 % komu omlouvat !

A nemysli si, že psí hovn@ jenom smrdí a že se z nich nešíří koliformní nebezpečné bakterie. Samozřejmě, že ano. .....A ještě perličku související. Bydlící občan od 2. podlaží výše, platí za provoz a údržbu výtahu za každou osobu (včetně kojenců). Každej z nich nejde asi víc jak 4x denně z domu a zpět. Pejskaři účelově jedou daleko  víckrát, občas zvíře i použije výtah pro svoji potřebu.... a za to nikdo neplatí...;-D  .. a nikdo se s tím zatím nezabývá...

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury