Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

trampino

26. 2. 2008 18:19
Souhlas až na pár maličkostí

Plně s vámi souhlasím v tom, že jen majitel restaurace by měl mít právo rozhodnout, zda jeho resturace bude kuřácká nebo ne. Nesouhlasím v tom že zákaz kouření bude znamenat trvalý propad tržeb. Pokud mám informace, tak zatím téměř všude, kde byl zaveden se v restauracích (do této kategorie neřadím putiky, kam se nechodí na jídlo) tržby po přechodném propadu zvedly. Zároveň mi ale chybý jiný zákon, který by kuřáky znevýhodňoval ve zdravotním systému. Kouření je totiž svobodná volba občana, ale léčba zdravotních problémů jím způsobených (a nejde jen o ty nejhorší formy jakou je třeba rakovina plic) už bohužel nejsou svobodnou volbou státu. Zároveň mi chybí zákon, který by na tabák pohlížel skutečně jako na drogu a podle toho by se řídil její prodej. Tedy například že by se dal tabák koupit jen v lékárně, kde ho narozdíl od trafiky nebo obchoďáku nikdy neprodají lidem mladším 18let.

0 0
možnosti

zkj

11. 2. 2008 10:21
Naprosto logicky

Proti středověku jsme se už poučili, že odpadky není možné vyhazovat a vylívat na ulici.

Kdy pochopíme, že ani kouřit nejde na ulici. Zbytečně tím otravujeme vzduch těm, kteří o to nestojí.

Tak jako vyhazujeme odpadky do popelnice a splašky vyléváme do kanalizace, právě tak bychom měli kouřit jen tam, kde se dá kouř odvětrat do komína.

0 0
možnosti

Jan Masek (momentalni nekurak :-

26. 2. 2008 19:58
Re: Naprosto logicky

Jojo, a auto nechame doma a budem jist same zdraveveci, povinne ( ze zakona ) vstavat v sest a hodinu rano cvicit jogging. To vse je urcite zdrave a ze stredoveku sme se poucili, tak proc ne ?

0 0
možnosti

Jan Borovička

10. 2. 2008 0:25
Hmmm

Výborně, soudím správně, že jste také pro legalizaci všech drog?

0 0
možnosti

Johnsons5.5

4. 2. 2008 20:07
noch einmal

Me pripada zbytecne brojeni ze strany hospodskych, protoze pokud se to zakaze, tak to bude celoplosny. Verte, ze kuraci kvuli tomu neprestanou chodit do hospod, akorat budou vic chodit ven a muzou se tam s nima konecne vejit i nekuraci.

0 0
možnosti

Dan

1. 2. 2008 10:42
koureni

Co to ten chlap pise za blboly, ze zakaz koureni v hospodach je nesmysl, to je normalni omezenec s cigarem v hube, prej at si du tam kde se nekouri, a kam mam jit kdyz se kouri vlastne vsude, pak pridu domu a smrdim jako dobytek. Az bude 50% hospod nekurackejch, tak si budu moc tu svoji vybrat ale ted?

0 0
možnosti

TajP

1. 2. 2008 9:32
Už to mám!!!!

No já už vím, proč všichni hospodští brojí proti zákazu kouření! Protože takový průměrný kuřák má chuťové buňky v tak tragickém stavu, že se zavřenýma očima nerozpozná pivní tácek od přírodního řízku. No a komu by ty hrůzy, co často podávají jako delikatesy, prodali!?!?!?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Johnsons5.5

31. 1. 2008 16:45
IT Crowds:)

Tohle neni nic...Kdo z vas videl IT Crowds? 2.serie jak se tam ta zenska po 2 letech rozhodla, ze zacne kourit a chodila na strechu, kde potkala najekoha dalsiho myslim ukrajince a ten ji pri kazdym sluknuti povida: je to rok od roku horsi. Nejdriv nam zavreli kurarnu, pak nas vyhnali na strechu. Zajima me jak dlouho jim bude trvat nez se rozhodnou, ze nas proste zabiji. Nakonec jim zatrhli i strechu a oni museli do takove male kadibudky pres pul mesta, kde se vsichni tlacili. Tam to pak vzdala. On pry, ze museji bojovat za to co maji radi, atd. No proste nadnesene :)

0 0
možnosti

Johnsons5.5

31. 1. 2008 15:12
Je to logicke -5

jednotni, ani moc pratelsti a ani na otazce koreni se nejsme ochotni domluvit. Jedine na co se dnes zmuzem je porad na neco nadavat, ale ve skutecnosti nejsme schopni s nicim nic udelat, protoze mame navzdy vrytou porazku. Nejdriv Nemci a pak Rusaci. Proto se u nas tolik kouri. Zadni bojovnici u nas nejsou, jen slabosi. Kuraci jsou jak deti, porad se neustale boji aby jim tu hracku někdo nevzal. Jenze on vam ji nikdo nebere. To jsem odbocil. Podle me je zakaz koureni v hospode zcela v poradku a to jedine bez vyjimky, aby byla odstranena nekala konkurence, ktera by se snazila nabízet něco co na trhu není.

0 0
možnosti

Viper

31. 1. 2008 16:00
Re: Je to logicke -5

R^R^R^

0 0
možnosti

Johnsons5.5

31. 1. 2008 15:11
Je to logicke -4

zakourena nadoba, ktera se hned sesype při pouhem dobehu na autobus. Kdyz mate problem jdete mu celem a nepalte jednu od druhy. Kdyz nekdo bude na Vas hnusny, nenicte si sami zdravi, ze se budete uklidnovat vnitrne. Vyneste to na povrh a servete takoveho cloveka, hadejte se. Nic nikomu nedavejte zadarmo. Az si jednou sednete ve stari a budete se ohlizet co jste za ten zivot dokazali, co jste prozili, budete tezko vzpominat, protoze jedine co Vas provazelo byla cigareta a vzpominky na takovy kousek nezajimave veci je podle me hodne prazdnym naplnenim ducha. Dalsi duvod proc prestat je taky to, ze koureni pochazi z Ameriky od indianu a ti jak vite jsou hodne vyspely narod. Tohle je vas vzor? Priznejme si, ze dnes kdyz nikdo nemusi, tak treba Rusko nikdo taky nenapodobuje. Je potreba vymytit nektere zakotvene obyceje v narode. Nas narod je zkazeny. Po tom, co byl dlouhou dobu podroben spachal to nejhorsi sam na sobe a to to, ze sam sebe byl ochotny udavat. Je videt,ze nejsme v nicem

0 0
možnosti

Johnsons5.5

31. 1. 2008 15:10
Je to logicke -3

Ti to ani nezaplni. Je ale fakt, ze asi kdyby se najednou vsichni odnaucili kourit byl by to sileny sok pro ekonomiku, spotrebka, DPH a jine dane by letely nahoru a rohlik by uz byl za 5 korun. Proste bohuzel i neco zle je k necemu dobre. Na druhou stranu nemuselo by se ale pumpovat tolik penez do zdravotnictvi, protoze treba co jsem ted prestal kourit, cvicim a jim zdrave, tak uz jsem za doktorem nebyl dost dlouhou dobu. To co by lide neprostonali by odpracovali v praci a odvedli na dani. Autor clanku, ale zrejme patri mezi zaryle kuraky, kteri nechteji nic menit. Vzdyt uz tak kolik takovych lidi kouri doma, v aute, nemuzou si to aspon v hospode odpustit? Doma ani v aute s nima byt nemusim, tuhle vysadu bych jim i nechal. Ale reknu vam koureni je otrocvi a jsem rad, ze jsem se ho zbavil. Ted muzu delat veci co jsem pred tim nemohl. Tehdy jsem byl porad unaveny, ted mam energie, ze mam problem ji spotrebovat a je to prijemne videt jak porad silite a silite a nejste jen takova zakourena

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury